Kanelsnegle har altid været en af mine favorit kager genne tiden og med inspiration
af Toves kæmpe kanelsnegl, og bedre kan det jo ikke være, at få sådan en kæmpe.
Så nu i gang med mel og sukker nu skal der bages kæmpe kanelsnegl.
køkkenet kalder
Ingredienser: (1 stk.)
2 dl. mælk
20g gær
2 stk. æg
1 spsk. sukker
40g smør
½ tsk. salt
1 stk. æg, til pensling
lidt smør til formen
Remonce:
150g Farin, brun
1½ spsk. kanel, stødt
200g smør, blødt
Start med at lune mælken i en gryde eller mikroovn til 35 – 36 gr.
opløs gæren i den lune mælk, pisk 2 stk. æg og sukker i og
tilsæt melet lidt ad gangen.
rør smør og salt i , og ælt dejen, til den er ensartet
lad dejen hæve i ca. 1 time.
Remonce:
rør farin og kanel sammen med det bløde smør
rul dejen tyndt ud med en kagerulle på et meldrysset bord, og
fordel remoncen i et jævnt lag oven på dejen, rul dejen sammen
som til en roulade, og skær den i skiver ca. 2 cm. tykke
læg skiverne i en smurt springform Ø20 cm. lettere tilfældigt ved
siden af hinanden og næste lag ovenpå ( kom godt med “snask ” i mellem laget,
det gør underværker) lad nu kanelsneglene efterhæve i ca. 30 min.
forvarm ovnen til 200gr, pensl kanelsneglene med sammenpisket
æg og bag dem i ca. 45 min. prøv med en strikkepind om det er
gennembagt, eller giv dem 5 – 10 min. mere
tages ud af formen og køler af på en bagerist
klar til servering.
Dagens kage, Kæmpe kanel snegl, Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar