Kabuli palaw er en nordafghansk, lække pilaf,
der består af dampet ris blandet med rosiner, gulerødder
og lam/okseskank.
Det er en af de mest populære retter i Afghanistan og
betragtes som afghansk nationalret.
Køkkenet kalder
Ingredienser:(4 pers.)
600g okseskank(ossobuco) i tern på ca. 4 x 4 cm.
Oli til friture ca. 1 – 2 liter
400g Basmatiris
4 stk. gulerødder, store
2 stk. Zittauerløg, store
2 stk. citroner
1 håndfuld udblødte mandler, splittede
1 håndfuld hakkede pistaciekerner
1 håndfuld Rosiner
3 spsk. Spidskommen, knust
2 tsk. kardemomme, knust
3 fed hvidløg
5 – 6 spsk. Sukker
Salt og peber
et drys persille til pynt
Start med at tænde ovnen på 160 gr
Hak løgene fint
Skær kødet ud i store tern ca. 4 x 4 cm
Gem marvbenene til senere
Varm en ovnfast gryde op ved høj varme
Brun kødet grundigt af, og tag kødet op på en tallerken
Tilsæt løg, marvben og lad dem stege til løgene er klare.
Krydr med salt ogpeber, tilsæt kødet og vand,
så kødet er dække 2/3 op
Læg låg på gryden
Steg det hele i ca. 2½ time i ovnen til det er mørt
fjern marvbenene
Skær gulerødderne i tynde stave
Varm olien op til ca.160 gr.
Steg gulerodsstavene i olien til de er møre
Tag gulerødderne op af gryden, dryp dem grundigt af
Drys dem to spsk. Sukker og kardemomme
Rosinerne steges også i olien ca. 2 – 3 min.
Bland rosiner og gulerodsstrimler i en skål
Skyl risene i en sigte og kog dem helt møre,
Så de kan moses mellem fingrene
Dræn risene for vand og tilsæt spidskommen,
Mandler, pistaciekerner og lidt salt.
Citronsaft af to citroner og hvidløgsfed blendes sammen
Sigtes og gemmes til senere
Når kødet er færdigt, sies væden fra og gemmes
Smelt det resterende sukker på en pande
Til det tager lidt farve
Tilsæt ca. ½ liter af væden fra kødet
Lad det koge ind til ca. 1/3
Vend saucen sammen med risene
bland kød, gulerødder og rosiner med risene
Lige før serveringen hældes citron-hvidløgssaften over risene
Klar til servering.
Dagens tallerken, Kabuli palaw, hvidløgsflüte og citron,
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar