
Salat af sprøde og grønne grøntsager, og det ser godt ud med nogle
røde nuancer f. eks. tomater i tern, røde peberfrugte i strimler, radiser
i skiver, agurk i stave (kan udskiftes med squash ) en lækker mættende
grønsagsret med bid.
Køkkenset kalder

Ingredienser: (2-3 pers.)
50g nudler, gerne fuldkorn
5 dl. vand
1 tsk. groft salt
100g ærter, fine
5 dl. kogende vand
25g bønnespire
350g kyllingefilét, kogt
½ stk. spidskål, fintsnittet
½ stk. rød peber i tynde strimler
Thaidressing:
1 spsk. limesaft/citronsaft, friskpresset
1 spsk. honning, flydende
1 spsk. soyasauce, japansk
2 tsk. fiskesovs
2 stk. rød chilipeber, finthakket
1 spsk. vand
3 spsk. sesamfrø
Start med at koge nudlerne i en gryde med kogende vand tilsat salt
Efter ca. 2 min. under omrøring er nudlerne, løst op og møre
hæld vandet fra nudlerne og overhæld dem med koldt vand

Lad nudlerne dryppe af i en sigte
Kog kyllingefileterne møre og køl af

Skær kyllingefileterne ud i mundrette stykker
Kom ærterne i en skål og hæld dem over med kogende vand
kom ærterne i en sigte og lad dem dryppe af
Skær spidskål ud, meget tyndt, skær squash i tynde stave,
skær rød peber i tynde strimler

Bland bønnespirer med spidskål, nudler, squash, rød peber
og de optøede ærter.
Thaidressing:
Rør alle ingredienserne sammen og bland dressing og salat

Stil kålsalaten tildækket på køkkenbordet i ca. 15 min.
Vend rund og smag til
Kom sesamfrøene på en kold pande og rist dem først 2 min.
ved kraftig varme og derefter ca. 1 min. ved jævn varme
Server kålsalaten i en skål med alle ingredienserne blandet

Eller på et stort fad lagvis eller stribevis

Vend dressingen i eller server til
Pynt kålsalaten med ristede sesamfrø og bønnespirer

Server salaten som tilbehør til et stykke fisk eller kyllingekød, eller
til en gryderet, kan også være en let frokostret.
Det er tid til servering.

Dagens tallerken, Kålsalat med nudler og thaidressing, Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar