• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Bagte rabarber med hyldeblomstfløde

24. juli 2019 by John Frøslev Skriv kommentar

En sæson bestemt dessert er denne med rabarber, hyldeblomst
og jordbær desserten man vender tilbage til år efter år, nem og hurtig,
og så smager den altså bare godt
Køkkenet kalder

Ingredienser: (4 pers.)
300g rabarberstilke
1 stk. vaniljestang
120g sukker
2 spsk. vand

Rens rabarberne og snit dem i stykker på ca. 2 cm.
læg dem i et ildfast fad
Skrab kornene ud af vaniljestangen
del kornene med lidt sukker, ved at mase vaniljekornene med sukker

Drys blandingen over rabarberne og resten af sukkeret
Tilsæt lidt vand til rabarberne
læg låg på fadet eller lav et låg af stanniol
Bag rabarberne i ovnen ved 125 gr. i ca. 1 time
tag dem ud af ovnen og lad dem køle af.

Bagte rabarber med hyldeblomstflødeskum:
1 portion bagte rabarber
8 – 10 stk. marcipanmakroner
8 – 10 stk. jordbær
2 dl. piskefløde
1 – 2 spsk. hyldeblomstsaft
evt. sukker
Pynt:
citronmelisse

Knus markronerne og læg dem i bunden af 4 portionsglas

Hæld noget af væden fra rabarberne over makronerne
Skyld og skær jordbærrene i tynde skiver

Læg jordbær og rabarber i glassene
Pisk fløden stiv med hyldeblomstsaft og sukker efter smag

Fordel det i glassene og pynt med grønt (citronmelisse)
Så er det tid til servering

Dagens dessert, Bagte rabarber med jordbær og hyldeblomstfløde
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Dessert

Previous Post: « Kålsalat med nudler og thaidressing
Next Post: Gæstemiddag “Italien når det er bedst” »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2023 on the Foodie Pro Theme