Juletid betyder jule bag, højtiden for fællesskab i småkage bagning.
Der er ikke noget skønnere end, hvor man i fællesskab kan frembringe
små velsmagende kager. Så er familierne samlet og det kan blive Jul
Køkkenet kalder.
Ingredienser:(ca. 70 stk.)
150 g smør, blødt
150 g sukker
6 stk. æg
60 g marcipan
1 stk. appelsin, skal af en appelsin
4 tsk. Appelsinsaft
100 g mandelmel
200 g hvedemel
2 tsk. bagepulver
2 dl. Mælk
2 spsk. Flormelis
4 tsk. Kanel
Tilbehør:
Form til madeleine (muslingeskaller)
Start med at tage smør, æg og mælk ud af køleskabet
og lad det få lidt i stuetemperatur
Pisk smør og sukker luftigt
Pisk æggene i et ad gangen
Tilsæt revet marcipan, revet appelsinskal og saft
Bland hvedemel, mandelmel og bagepulver
Vend melet i dejen lidt af gangen sammen med mælk
Smør formene, hvis ikke det er silikone forme du bruger
Bag kagerne ved 200 gr. Alm oven i 15 min.
Køler af på en kagerist,
Drysses med flormelis der er blandet med kanel, mens de er varme
Så er det tid til en smagsprøve.
Dagens småkage, Jule Madeleine med marcipan og kanel, velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar