• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Jordbærroulade med jorbærfrosting

27. maj 2015 by John Frøslev Skriv kommentar

I foråret var jeg med i smagspanelet i Spis bedre og fik som opgave,
at lave jordbærroulade. Jeg skal da lige sige, at det er en fantastisk
vellykket kage, alle der har smagt den er vildt begejstret.  

Jeg får så mange opfordringer på, at lave den igen til fødselsdage,  
fester og som dessert, og det gør jeg gerne. En fantastisk velsmagende
kage, som bare smager af mere. Det er denne opskrift i får her, men
som også står i månedsmagasinet Spis Bedre i juni nummeret  
Vi skal i gang.

Ingredienser.:(16 stk)  
2 stk æg
70 g sukker
2 spsk sukker, ca 30 g
1 spsk mælk
60 g hvedemel
1 tsk vaniljesukker
½ tsk bagepulver
1 gl. jordbærsyltetøj
250 g jordbær, friske (til puré)
Smørcreme.:
100 g smør, blødt
90 g flormelis
1 tsk valniljesukker
1 stk æggeblomme
Fyld:
1 dl jordbærsyltetøj
Jordbærfrosting:
50 g smør, blødt
100 g friskost naturel
100 g flormelis
1 tsk vaniljesukker
2 spsk jordbærbpuré
Pynt:
Jordbær
Spiselige blomster
Bunden til rouladen: 
Start med at tænde for ovnen på 250 gr. Alm. Ovn  
Pisk æg og 70 g sukker luftigt  

Tilsæt mælken, bland mel, vaniljesukker og bagepulver,

sigt det i æggeblandingen og vend det godt sammen  
Læg et ark bagepapir på en bageplade, ca. 30 x 40 cm.

Smør dejen ud på bagepapiret  
Bag midt i ovnen 3 – 4 min  
Læg et stykke bagepapir på køkkenbordet, og drys med 2 spsk sukker

Vend den bagte kagebund ud på papiret, lad afkøle, 2 – 3 min  
Træk forsigtigt det bagepapir af, som kagen er bagt på

Sidder det meget fast eller følger kagen med, dup papiret med lidt vand, så
slipper det.
Læg papiret tilbage på kagen til de er helt afkølet
Læg gerne et fugtigt viskestykke ovenpå, så holder kagen sig blød

Smørcreme: 
Pisk alle ingredienser sammen til smørcremen

Skær kanterne af kagebunden  

Smør smørcremen ud på kagen

Blend jordbærsyltetøjet, hvis der er store bærstykker i  
Smør syltetøjet oven på smørcremen  
Rul rouladen sammen på langs

Skær rouladen i to stykker, og pak dem ind i plastfilm

Læg rouladerne i fryseren ca. 20 min, eller i køleskab i 1 døgn,
så bliver det nemmere at skære pæne skiver
Jordbærpuré: 
Skyld og nip en god håndfuld friske jordbær

Kør dem en tur i blenderen/stavblender

Til du har en meget fin puré
Frosting: 
Pisk smør og friskost luftigt

Tilsæt flormelis, vaniljesukker og jordbærpuré  
Pisk 1 – 2 min, til frostingen føles luftig

Skær rouladerne i skiver (16 stk)

Sprøjt jordbærforsting på skiverne, og pynt med jordbær og blomster

Så et det tid til anretning og servering.

Dagens tallerken, Jordbærroulade med jordbærfrosting og en god
kop kaffe, velbekomme

Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Bagværk, Dessert Tags: Jordbærroulade med jorbærfrosting

Previous Post: « Højrebsbøffer med champignon sauce og tomat
Next Post: Pyton slange som snack »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2023 on the Foodie Pro Theme