Jægergryde med paprikasauce og cocktailpølser har noget 60’er-
og 70’er-nostalgi over sig – men det skal ikke forhindre os i at
servere denne lækre gryderet – for klassiske danske retter smager
stadig dejligt.
Dengang i 60’er – 70’er blev retten lavet med vildtkød, rester fra
dyr og harer var meget brugt. Serveret med lidt utraditionel
kartoffelmos, hvor der var blandet grøntsager i kartoffelmosen,
som smager helt fantastisk.
Køkkenet kalder
Ingredienser:(4 pers)
1 stk. svinemørbrad, ca. 500 g
2 spsk. Mel
Salt og peber
3 spsk. Smør
2 spsk. Paprika
½ – 1 tsk. Røget paprika
2 stk. løg
2 stk. porrer
2 – 3 stk. laurbærblade
5 – 6 stk. enebær
200 g cocktailpølser
2 stk. Peberfrugter, røde
250 g champignoner
3 dl. Fløde
2 spsk. Tomatpuré
Start med at afpudse svinemørbraden fri for fedt og sener
Skær den ud i store tern
Bland mel, salt og peber i en plastpose
Kom mørbrad stykkerne heri og luk posen
Ryst den godt så alt melet fordeler sig på kødet
Smelt smørret i en gryde, kom kødet i og steg let
Brun kødet hele vejen rundt, meget let
Skær porrerne i tynde skiver,
tilsættes gryden
Giv enebærrene et tryk, så de knuses og tilsættes gryden
Hak løgene fint
Kom dem i gryden sammen med paprika
Tilsæt laurbærblade til gryden
Skær peberfrugt i grove tern og champignon i skiver
Kom dem i gryden
Tilsæt fløde, tomatpuré og ½ tsk. Røget paprika
Lad jægergryden simre i 15 – 30 min
Kog til den ønskede konsistens
Smag til med salt, peber evt. mere paprika
Skær pølserne i mundrette stykker (hvis det ikke er cocktailpølser)
Kom dem i gryden de sidste 5 min. Af stegetiden
Serveres med kartoffelmos med grøntsager
400 g kartofler
200 g persillerod
200 g gulerødder
100 g flødeost, naturel
3 spsk. Smør
3 spsk. Mælk
Salt og peber
1 bdt. Persille
Skær kartofler og grøntsagerne i mindre stykker
Kog gulerødder, persillerod og kartofler møre i en gryde
Mos dem med en kartoffelmoser eller gaffel
Bland smør og mælk i en gryde og opvarm det
Blandingen tilsættes sammen med flødeost
Det hele røres sammen
Smag til med salt, peber og finthakket persille
Så er der klar til servering.
Dagens tallerken, Jægergryde med grøntsags/kartoffelmos og surt,
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar