Okonomiyaki pandekager er en japansk ret. Oprindelsen til disse smagfulde
madpandekager kommer fra gadekøkkenet i Osaka, Japan, Okonomiyaki er
saltet og lavet af bla. Mel, æg, strimlet kål, og hvilken som helt topping, du
vil have på. De typisk populære toppings er japansk mayonaise, sesamfrø,
tang i strimler, okonomi sauce. Beregn 2 stk. pr. person
køkkenet kalder
Ingredienser: (6 stk.)
Pandekager:
260g mel
1 tsk. bagepulver
1 tsk. salt
1 kop vand
2 stk. æg
1 spsk. Soya sauce
30g purløg, eller forårsløg hakket
120g kartofler, revet
120g hvidkål, i tynde strimler og blancheret
Topping:
sorte og hvide sesamfrø
evt. Japansk tang i strimler
japansk mayo
okonomi sauce
bonito flager
Start med at blande alle tørstofferne godt
tilsæt æg, vand, og pisk det godt sammen
tilsæt soya sauce, purløg, kartofler, og hvidkål, i tynde strimler og blancheret
rør det godt sammen.
Sæt store klatter af dejen, ligesom til klatkager, på en varm pande med lidt olie
bag den til en lysebrun farve på begge sider.
tag dem af panden og hold dem varme
top med bonito flager, japansk mayo, okonomi sauce og sesamfrø
Japansk Mayo:
1 stk. æggeblomme
1 tsk. sennep
180g neutral olie, f.eks. solsikke olie
2 tsk. sukker
1 spsk. Soyasauce
et nip salt
1 spsk. Riseddike
nogle dråber citronsaft.
Kom alle ingredienserne i en skål, med undtagelse af olien
pisk det godt og luftigt
tilsæt olien dråbevis i starten samtidigt med at der piskes
efterhånden kan den tilsættes i en tynd stråle, mens der piskes
til en passende konsistens
klar til servering.
Dagens tallerken, Japanske madpandekager med bonito, mayo og okonomisauce
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar