Indbagt æg med en god fars og æg hvor inder temperaturen er 70 gr
hvor blommen er smilende, så er det en kulinarisk nydelse.
Høns er hårdføre og produktive husdyr som holes overalt i verden
Høns menes at være domesticeret primært fra røde junglehøns som
bor i sydøstasiatiske jungler.
Junglehøns lægger cirka et dusin æg om året, men tamhøns kan
lægge så meget som op til 315 æg om året.
køkkenet kalder
Ingredienser: (2 – 3 pers.)
500g kalv/flæsk, hakket
1½ tsk. salt
3 spsk. hvedemel
1 stk. æg
4 – 6 skiver bacon, sliced
1 stk. løg, lille
2 dl. mælk
1/4 tsk. peber
4 stk. æg
Farsen laves som en almindelig frikadellefars
Et ildfast fad smørres med lidt smør
2/3 af farsen lægges i fadet
Med en ske laves 4 fordybninger i farsen
i hver kommes et råt æg
Lidt af hviden som løber ved siden af, bruges som “lim” til låget
resten af hviden fjernes når postejen er bagt
Resten af farsen lægges over og nogle skiver bacon fordeles ovenpå
smør med en pensel lidt hvide over hele postejen
derefter strøs postejen med rasp, som klappes lidt fast
Bages i ovnen på 200gr. i ca. 1 time
efter ½ time tilsættes lidt mælk til fadet
Serveres med skysauce og kogte kartofler
Det er tid til servering
Dagens tallerken, Indbagt æg med skysauce og kogte kartofler,
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar