Nu er hornfisken komme, en fornøjelse selv at fange dem, men
fiskehandleren har også meget flotte eksemplarer af dem. Det er jo
en rigtig forårs-bebuder, nu må vi tro på foråret.
Det er en rigtig dejlig fisk med en god smag og ben der er til at få øje
på med sin grønne farve. Hornfisken findes overalt i de danske farvande,
og kan blive op til ca. 1,2 meter og 2 kilo.
Den er sølvfarvet og har næb lignende forlængede kæber med spidse
tænder. Hornfisken er lystfiskerens ”darling”. Hvert år strømmer de
danske lystfiskere til kysterne for at fange tonsvis af hornfisk.
Sæsonen for hornfisk er typisk i midten af april til midten af juni.
Vi skal i gang med at tilberede denne pragtfulde fisk.
Ingredienser.:(4 pers)
2 stk hornfisk (gerne med ben, jeg steger altid fisk med ben i, det
giver en god smag til fisken og den bliver ikke så let tør ) men
fiskehandleren udbener den gerne.
3 spsk rugmel
Salt og peber
50 g smør
3 dl mælk
2 dl fløde
En dusk persille
4 stk gulerødder
Evt. lidt muskatnød
Start med at rengøre fisken, skyld den godt i bugen
Skær hoved og hale af
Klip finnerne af
Skær den ud i nogenlunde ensartede stykker 8 – 10 cm
Kom lidt persille i bugen og luk den med en kødnål
Drys fisken med salt på begge sider
Skræl gulerødderne og skær dem i stave
Sæt kartofler over, koger ca 20 min
Når kartoflerne koger sættes en si med gulerodsstavene
ned i gryde til kartoflerne
Sien skal ikke nå vandet ved kartoflerne, men dampe møre
Lav en opbagt sovs, sæt en lille gryde over god varme
Kom en spsk smør/olie i gryden
Tilsæt en spsk mel
Pisk det godt sammen, spæd med lidt mælk/fløde
Når den ønskede konsistens er nået tilsættes
Hakket persille og smages til med salt, peber og lidt muskatnød (kan udelades)
Bland rugmel, salt og peber
Vend fisken rundt i melblandingen
Sæt en pande over moderat varme, og kom lidt smør/olie på
Kom fisken på steger nu, på hver side i 3 – 5 min, alt efter hvor tyk
fisken er men pas på, giv den endelig ikke for meget, så den risikerer at blive tør
Man kan se på enden af stykkerne hvordan fiskekødet skifter farve.
Når det har fået en hvid farve op til midten af fisken, vendes den
Nu skulle den gerne være blevet gyldenbrun på stegesiden. Skulle du
være så heldig, at der er rogn i fisken steges den på samme måde.
Så er det tid til anretning.
Dagens tallerken, Hornfisk pandestegt med gulerodsstave og persillesovs,
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar