Hønsepostej er måske ikke den rigtige betegnelse for denne opskrift, da den minder
mere om leverpostej i konsistens. En postej er traditionelt en bagt ret bestående af
dej med et fyld af fars, kødstykker, fisk, skaldyr, grøntsager eller frugt og ofte med en
sauce. I dag dækker udtrykket også bagte retter uden dejhylster, men uanset hvad
så smager den rigtig godt.
køkkenet kalder
Ingredienser: (4 bakker)
600g hakket kyllingelever, kyllingehjerter og kyllingekråser
½ liter piskefløde
½ liter mælk
1 stk. løg eller 2 tsk. Løgpulver
1 spsk. sukker
3-4 spsk. smør
3-4 spsk. mel
1 stk. hønsebouillionterning
1 stk. kryddersild ca. 3 cm.
3 stk. æg, hele
150g kogte kartofler
10g salt
1 spsk. peber
Start med at hakke lever, hjerter og kråser en gang igennem
kødhakkeren sammen med løg, kartofler og kryddersild
farsen blandes med stavblenderen til en blød og fin konsistens
tilsæt salt og peber evt. Løgpulver.
Lav en meget tyk opbagning af smør, mel, piskefløde og mælk
samt bouillonterning som opløses i opbagningen.
bland farsen i opbagningen og rør det godt sammen
Fordeles i frysebakker og pyntes evt. med stegte bacon skiver og
stegte champignon.
Bages i vandbad i ovnen frosne 70 min. ved 180gr. og optøede i
60 min. ved 180gr., afkøler
klar til servering.
Dagens tallerken, Hønsepostej med bacon, champignon og salat
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar