• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Sticky ribs med ris

22. februar 2024 by John Frøslev Skriv kommentar

Sticky ribs tager nationalretten stegt flæsk med persillesovs, til ny højder.
Det møreste kød, piftet op med en honning glace og fuld af smag til en
perfekt hyggemiddag med vennerne.
køkkenet kalder

Ingredienser: (4 pers.)
1,5 kg brystflæsk (stegestykket)
150g ingefær, frisk skåret i tynde skiver
5 – 8 stk. hvidløg, skåret i skiver
1 stk. porre, flækket og skåret i ½ ringe
1 tsk. chiliflager
5 stk. stjerneanis
1 tsk. peber, sort
100g honning

1 spsk. balsamico, hvid
2 spsk. balsamico, rød
1 spsk. soya sauce
1 spsk. olivenolie
3 – 4 dl. Hønsebouillon

Start med at skære flæsket ud i passende stykker, gerne med et ribben
på bagsiden, krydr stykkerne med salt og peber.

Brun stykkerne på en varm pande (som kan gå i ovnen) med lidt olivenolie,

til de er gyldne, rens ingefær og skær den i tynde skiver, pil hvidløg og
skær dem i skiver som hakkes groft.
Ingefær og hvidløg, tilsættes kødet på panden, lidt af fedtet på panden

Hældes fra, hvis det er nødvendigt
Porren flækkes på langs og skæres ud i ½ skiver, tilsættes til kødet sammen
Med stjerneanis, chiliflager og honning.
Tilsæt balsamico, soya sauce og hønsebouillon
Det hele sættes nu i ovnen, 200gr i 50 min. kødet vendes en gang undervejs.

Hold øje med at de ikke steger tør, når kødet er færdigt, koges lagen lidt ind
og Sticky ribs er klar til servering. Kan serveres med ris eller brød

Dagens tallerken, Sticky ribs med brune ris og coleslaw
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Aften

Previous Post: « Hønsepostej
Next Post: Oksebryggergryde Faxe egnsret med blød hvidløgsmos »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2025 on the Foodie Pro Theme