Høkerlabskovs er en vidunderlig gammel ret med øl.
Retten laves færdig i ovnen og serveres direkte fra fad.
Til høkerlabskovs hører et godt glas øl, rugbrød og rødbeder.
køkkenet kalder.
Ingredienser:(2 – 3 pers.)
350 g oksetykkam, klump eller mellemskært
½ kg. Kartofler
3 stk. løg
200 g røget flæsk
50 g smør/olie
Salt og peber
2 – 3 dl. Pilsnerøl
Skær kødet og bacon i 5 cm lange, fingertykke strimler
Skræl kartoflerne og pil løgene,
Skær kartoflerne i tynde skiver
Læg halvdelen af kartoflerne i et smurt ovnfast fad
Brun kødet og bacon i fedtstof på en pande
Fordel kødet over kartoflerne
Krydr med salt og peber. Skær løg i tynde skiver
Læg løgskiverne henover kødet
Læg flæskestrimlerne herover. Krydr med salt og peber
Læg resten af kartoflerne øverst, taglagt
Kog panden af med øllet og tilsæt det til fadet
Skyen skal stå cirka halvt op om retten
Sæt fadet i ovnen ved stærk varme ca. 225 gr.
I 1 timer og 15 min. eller til kødet er mørt
Server gerne direkte fra fadet, samme med rugbrød.
Det er tid til servering.
Dagens tallerken. Høkerlabskovs med rugbrød og rødbede,
Velbekomme
Mange galde madhilsner
John
Skriv et svar