Filet/højreb af oksen er det fineste og fornemmeste stykke
kød man kan få, og udskåret som bøffer er det et meget
hurtigt tilberedt måltid.
Bøffen er ikke kun en fantastisk proteinkilde, men også
en af dagskostens bedste garanter for jern. For at udnytte mineralet
optimalt er det dog vigtigt, at måltidet indeholder C-vitaminer.
En bøf som kræver knald hård varme fra starten
og laves færdig i ovnen.
Vi går i gang.
Ingredienser.:(2 pers)
2 stk Højreb/filet a’ ca 200 g
150 g champignon, skivet
100 g cremefraiche
1 dl piskefløde
1stk tomat, i skiver
2 – 3 stilke timian
Lidt olie
salt og peber
start med at skive champignonerne
varm panden godt op og rist champignon på en tør pande 4- 5 min
kom lidt olie på panden og skrue ned til moderat varme
tilsæt cremefraiche, piskefløde og timian
lad det sauterer til det tykner
ovnen tændes og sætte på 200 gr.
tag det fra varmen og lad det stå på panden
tag en grill pande eller en anden tykbundet pande
og varm den op, når panden er meget varm og den skal være
meget varm, læg bøfferne på, steger 1 min på hver side
tages af grill panden og lægges på panden med champignonerne
skiver af tomat placeres på hver bøf
champignons saucen toppes op på bøfferne
sættes i ovnen på midterst rille i 6 – 7 min
(undersøg om det er en pande der kan tåle at gå i ovnen)
tag panden ud af ovnen og lad bøfferne stå og trække 3 – 4 min
Så er det tid til at anrette.
Dagens tallerken, Højrebsbøf med champignon sauce, tomat og salat,
velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar