Hvis nu det skulle gå hen og blive en rigtig varm sommerdag.Er der så
noget bedre end en frisk, appetitlig flot hindbærsorbet, som er helt
perfekt på en varm sommerdag serveret med et stykke hjemmebagt
chokoladekage
Hindbærsorbet er meget nem og hurtig at tilberede, og uden æg, fløde
og mælk. Jeg laver den på en ismaskine, men kan sagtens laves i fryseren,
så skal der røres i ismassen hver halve time i de første 2 – 3 timer.
Vi går til den.
Ingredienser.:(ca. ½ liter is)
250 g hindbær, friske eller optøede fra frost
2 dl. Vand
1dl. Glukosesirup
90 g sukker
2 spsk. Citronsaft
15 ml. (½ pasteuriseret) æggehvide
Start med at koge vand og sukker sammen til en sukkerlage
Træk den fra varmen og lad det køle af
Rør glukosesirup og citronsaft i sukkerlagen
Kom hindbærrene i en lille gryde og giv dem et opkog minimum 1 min
Pres hindbærrene gennem en sigte for at fjerne så mange
kerner som muligt
Rør hindbærmosen sammen med sukkerlagen
Hæld massen i ismaskinen og lad den køre ca. 40 min
(i fryseren til massen er halvstiv)
Kør ismassen til den er halvstiv
Pisk æggehviden stiv og vend den i den halvfrosne hindbærsorbet
Kør sorbeten i yderlige 20 min i ismaskinen
Kommes i en plastbeholder og stilles i fryseren
Derefter er hindsorbeten klar til servering.
Dagens dessert, Hindbærsorbet med vaffel, velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar