Kalvefilet, der er helstegt i ovnen, er meget mørt kød, dertil serveres en hot svampegryde
med brasekartofler og en italiensk inspireret salat med avocado og tomater.
Køkkenet kalder
Ingredienser: (2 pers.)
450g kalvefilet
lidt salt
lidt peber
½ spsk. Olivenolie
½ spsk. Flydende fedtstof
Hotsvampegryde:
lidt stegefedt fra kalvekødet
1 stk. rød peberfrugt
150g blandet svampe (fra sæson)
2 fed hvidløg
1 stk. løg
2 spsk. Orientalsk relish
1-2 spsk. Balsamico
1 dl. Madlavningsfløde
lidt sovsekulør
1 stk. rød chili frisk
2 -3 stk. laurbærblade
lidt peber
lidt engelsk sauce
lidt soya
1tsk. solbærgele
Start med at ridse kalvefileten i harlekinmønster på fedtsiden
krydr med salt og peber
brun kødet på alle flader i lidt olivenolie/smør, på panden
sæt stegen på en rist i en forvarmet ovn på 185gr., eller i airfryeren på 160 gr.
sæt et ovnfast fad med lidt vand i, under risten med kødet
steg i ca. 20 – 25 min. centrumstemperatur ca. 58gr
efterfølgende hviler stege i 10 min.
Skær den røde peberfrugt i tern, snit hvidløgsfed og løg fint
brug lidt stegefedt fra panden til at sautere den røde peberfrugt, løg
svampe og hvidløg.
tilsæt 1 – 2 spsk. Balsamico, lad det simre i ca. 10 min.
hæld væden fra stegen op i gryden til svampene
tilsæt fløde og evt. kulør. Tilsæt lidt en ½ chili, alt efter styrke og
laurbærblade lad retten simre i yderligere 10 min.
smag til med soya, peber engelsk sauce og solbærgele
Skær kogte kartofler i mundrette stykker og bras dem på en varm pande
i lidt flydende fedtstof, krydr med salt og peber
Avocado og tomater skæres i mundrette stykker og vendes med balsamico
og lidt salt.
Retten serveres med avocado/tomatsalat og brasede kartofler
det er tid til servering.
Dagens tallerken, Helstegt kalvefilet med hot svampegryde, brasekartofler og
avocado/tomatsalat, Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar