Vi tilbereder i dag grønlændernes ynglings fisk, hellefisken en af de
få fisk, som de også kan fiske om vinteren ved at hugge hul i isen.
Kødet er blødt /cremefarvet og med et relativt stort indhold af fedt
ca. 15 %, mens rødspætten kun har 2% fedtindhold
Fisken tilhører flynderfiskene, men afviger dog fra de øvrige flyndere
ved at være mindre tilknyttet bunden, og ved ligeledes at svømme med
bugkanten og ikke med blindsiden nedad. En meget sund og smagsfuld
fisk, som har et stort indhold af omega-3 fedtsyrer.
Vi går til den.
Ingredienser.:(2 – 3 pers)
400 g hellefisk, filet
3 dl. Mælk
400 g små kartofler, skrællet eller skrabet
150 g sukker ærter eller grønne asparges, friske
1 spsk. Dijon sennep
1 spsk. grov sennep
1 terning hønsebouillon eller en kvist løvstikke
125 g smør
2 stk. æggeblommer
Saft af ¼ citron
En skefuld fiskefond
Salt og hvid peber
Start med at salte fisken ca. 20 – 30 min
Kogkartoflerne sammen med bouillon terningen eller løvstikke
ca. 15 – 20 min
Skyl og blanchere sukker ærterne et kort øjeblik.
Hæld mælken i en gryde og varm det op
Skrue ned til svag varme
Skyl fisken, fri for salt under den kolde hane
Skær fisken ud i portionsstykker, krydr med salt og hvid peber
Pocher den i mælken ved svag varme under låg i ca. 5 min
Indtil fisken bliver hvid, tages forsigtigt op af mælken
Klar smørret, det gøres ved at smelte det langsomt
Hældes forsigtigt over i en anden gryde uden bundfaldet
Æggeblommerne piskes sammen med en skefuld fiskefond
Ved svag varme til æggeblommerne er lyse og skummende
Det klarede smør tilsættes lidt ad gangen, mens der piskes
Fortsæt til al smørret er brugt
Smag til med citronsaft, de to slags sennep, salt og hvid peber
Holdes varm over ganske svagt blus i vandbad, rør i den af og til.
Anret og server kartofler og sukker ærter eller grønne asparges til.
Dagens tallerken, Hellefisk med sukker ærter og sennepssauce,
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar