De hvide asparges myldrer frem i supermarkederne og hos
grønthandleren. Det er i øjeblikket sæson for hvide asparges,
en dejlig grøntsag med en vidunderlig smag.
Da vi nærmere os Sankt Hans, hvad er så mere nærliggende,
når vi sender heksene af sted, end at lave heksegryde. De skal
have et godt måltid med på vejen, og heksegryden har en
fantastisk smag, som jeg vil tro rækker hele vejen til Bloksbjerg.
En rigtig nem sommer ret som smager af mere.
Vi skal i gang, før bålet tændes og vi selv evt. ender på bålet.
Ingredienser.:(4 pers)
500 g nakkekam
125 g cocktailpølser
½ – 1 l bouillon (hønse eller grøntsags bouillon evt. terning)
1 tsk sellerisalt
1 tsk paprika
1 suppevisk
1 stk blomkålshoved
½ kg asparges, hvide
2½ dl fløde
1 bundt dild
Meljævning
Nakkekammen skæres i pæne skiver, der halveres
Sættes over i vand med krydderier samt suppevisken
(suppevisk af porretop, laurbærblade og persille) Koges i ½ time
Skræl aspargesene og skær dem i mundrette stykker
Del blomkålen i buketter
Suppevisken fjernes
Rå blomkålsbuketter og skrællede aspargesstykker tilsættes
Koges med i yderlige 10 – 15 min
Retten jævnes med meljævning og fløde
Pølserne tilsættes og varmes igennem i retten
Anrettes i et fad, drysses med klippet dild og serveres
med små kartofler til.
Det er tid til servering.
Dagens tallerken, Heksegryde med asparges og dild,
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar