
Citronfromage er en klassiker fra ’gamle dage’ Jeg husker den bedst
selv fra min mor og som er blevet min ynglings dessert, men nu den her
i en havtorn-version som kan gå hen og blive en ny favorit her i huset.
køkkenet kalder.

Ingredienser: (3-4 pers.)
3 stk. æggehvider
3 bl. Husblas
2 dl. Piskefløde
50g sukker
3 stk. æggeblommer
½ – ¾ dl. Havtornsaft alt efter smag
Start med at sætte husblassen i blød i koldt vand i ca. 10 min.
Pisk æggehviderne stive

Pisk fløden til skum i en anden skål.

Pisk sukker og æggeblommer til luftig creme

læg den udblødte husblas i en lille gryde, med det vand der

nu hænger ved, smelt den ved lav varme, den skal ikke boble.

rør havtornsaften sammen med husblassen i en tynd stråle
rør nu husblas/havtorn sammen med æggecremen.
Vend flødeskummet i blandingen og rør til den er helt jævn

til sidst vender du de stivpiskede æggehvider i blandingen og
vender forsigtigt rundt til alt er jævnt fordelt og der ikke er klumper.

fordel fromagen i 3 – 4 portionsglas, eller brug en stor skål
dæk med film og sæt på køl i 2 – 3 timer

inden servering pyntes der med blødt pisket flødeskum og
hakket mørk chokolade.
det er tid til servering.

Dagens dessert, Havtornfromage med flødeskum og chokolade
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John

Skriv et svar