Med en trykkoger halverer du langtidskogning! 1½ – 2 timer i en
almindelig gryde klares på bare 1 time i trykkoger. Uanset valg
af gryde så smager denne Gullashsuppe vidunderligt.
køkkenet kalder
Ingredienser: ( 6 – 8 pers.)
600g oksetykkam uden ben
400g skinkesteg, bov eller nakkekam
1 kg. Suppeben, okse eller kalveben
3 stk. løg
2 – 3 spsk. smør
1 spsk. paprika
1 tsk. hel kommen
1 knsp. Cayennepeber
2 tsk. sukker
2 tsk. salt
1½ liter vand
3 spsk. tomatpure
3 stk. gulerødder, ca. 400g
900g kartofler
1 stk. peberfrugt, rød
Tilbehør:
cremefraiche
1 dl. Finthakket persille
surdejsbrød
Start med at skære kødet i ca. 2 cm. store tern
pil løgene og hak dem fint. Varm en pande op
med lidt fedtstof og brun suppebenene på alle
sider ved høj varme ca. 3 min. læg dem over
i trykkogeren eller i en gryde. Brun kødet ved
varme i ca. 3 min. tilsæt løgene, og steg yderligere
ca. 2 min. tilsæt paprika, kommen, cayennepeber
sukker og salt, rør rundt og hæld det hele i trykkogeren
med suppebenene.
Hæld vand ved, og tilsæt tomatpure. Læg låg på
og bring det i kog, så dampen begynder at hvæse
ud af ventilen, skrue ned til lav varme og hold øje
med at der stadig er tryk på gryden, lad gryden
koge under tryk ca. 45 min. Skræl kartofler og
gulerødder, skær dem i små tern, rens peberfrugten
og skær den i små tern.
Tag trykkogeren fra varmen, og tag trykket af med
regulatoren, så låget kan åbnes. Tag suppebenene
op, skrab evt. marven ud, og rør den i suppen. Læg
gulerødderne i og lad dem koge med uden låg i ca.
5 min. Tilsæt kartoflerne, og lad dem koge med
yderligere ca. 10 min. lad peberfrugten koge med
ca. 1 min. smag til med salt og peber.
det er tid til servering med cremefraiche og finthakket
persille.
Dagens tallerken, Gullashsuppe med creme fraiche og flutes
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar