I bageriet står den i dag på gulerodskage, en meget populær
sag fra det 20. århundrede
Gulerod er en grønsag med et stort indhold af stoffet betacaroten,
der i kroppen omdannes til A-vitamin. Den stammer oprindelig fra Centralasien.
Guleroden er den af vore grønsager, der gennem betacaroten
indeholder mest A-vitamin. Da A-vitamin er fedtopløseligt, bør
gulerødder spises med en smule fedtstof, hvis man vil have gavn
af vitaminindholdet.
Gulerodskage blev først populær i det 20. århundrede, fordi den
skulle være mindre usund end andre kager. Den første moderne
gulerodskage påstås at være blevet bagt i Texas af Viola Schlicting,
der brugte en gammel tysk opskrift som udgangspunkt.
Nok om guleroden, vi går i bageriet.
Ingredienser.:( 10 – 12 stk.)
4 stk. æg
2 dl. Neutral olie, (vindruekerne/solsikkeolie)
275 g gulerødder, fint revet
275 g mel
300 g farin, brun
2 tsk. Vaniljesukker
2 tsk. Bagepulver
2 tsk. Natron
1 tsk. Kanel
1 tsk. Kardemomme
2 stk. appelsiner
Pisk brun farin, æg og olien sammen
Riv gulerødderne fint
Bland mel, vaniljesukker, bagepulver, natron, kanel og kardemomme
Tilsæt mel blandingen til sukkerblandingen under stadig piskning
Tilsæt de revet gulerødder
Beklæd bunden på en springform med bagepapir
Smør indvendig med lidt olie
Kom dejen i springformen, ca. 24 cm. I diameter
Bages i oven i ca. 45 – 60 min. På 170 gr.
Prøv om kagen er gennembagt med en stikkepind
Der må ikke hænge dej på strikkepinden, når du trækker
den ud af kagen
Tages ud af ovnen og køler af, den skal være helt kold før
ostecremen smøres på.
Ostecreme.:
200 g flødeost, neutral f.eks. Philadelphia
2 dl. Piskefløde
2 spsk. Flormelis
1 tsk. vaniljesukker
1 stk. appelsin, saften
Pisk osten blød
Pisk fløden meget stiv
Vend den stiv piskede fløde i oste massen og bland det godt
Tilsæt flormelis og vaniljesukker
Til sidst tilsættes appelsinsaft og det hele blandes godt
Stil ostecremen på køl i nogle timer
Lige før den smøres på kagen, piskes den luftigt
Skær skrællen af en appelsinen
Skær fileterne ud, skær ned på begge sider af den hvide
hinde i appelsinen
Gem fileterne til anretningen
Serveres til en god kop kaffe / te eller som dessert efter en god middag.
Så er det tid til en smagsprøve.
Dagens tallerken, Gulerodskage med ostecreme og appelsinfileter,
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar