I dag gentager vi succes’en og laver en hovedret som før
er lavet, denne gang med en kanin på 2,4 kg leveret fra Fyn.
Desserten er derimod en rigtig gammel klassiker, som
jeg med glæde husker tilbage på, til barndommen i 50erne.
Hovedret.: Kanin stegt som vildt
Dessert.: Kærnemælksfromage med jordbær/rabarber sauce
Opskriften til kanin stegt som vildt findes her.
Kærnemælksfromage.:
Ingredienser.:( 6 pers)
2 stk. æg
130 g sukker
8 dl. Kærnemælk
12 – 15 blade husblas
2 dl. Piskefløde
200 g rabarber
200 g jordbær
1 tsk. Vanillesukker
½ – 1 dl. Vand
6 spsk. sukker
Start med at piske æggene med sukker
Hvidt og skummende, tilsæt kærnemælken
Smelt husblassen i 3 – 4 spsk. kogende vand
Når husblassen er smeltet blandes den i kærnemælken
Pisk fløden til stift skum
Bland det i kærnemælks blandingen
Rør til det begynder at stivne
Hæld kærnemælksfromagen op i en skål eller form
Når fromagen er stivnet, vendes den forsigtigt ud af formen
Løs fromagen i kanten med en lille kniv, og vend den ud
Serveres med saftsovs
Tag rabarber og jordbær kom dem i en lille gryde
Tilsæt lidt vand ½ – 1 dl. og vaniliesukker samt 6 spsk. sukker
Kog det langsomt op, og lad det koge til frugterne er møre
Giv det en tur med stavblenderen, så det bliver puréagtigt
Er det for tynd i konsistensen kan det jævnes med 2 tsk. Kartoffelmel
Så må det ikke koge mere, når der kommet kartoffelmel i
Sættes på køl, skal være koldt ved serveringen
Dagens dessert, Kærnemælks fromage med jordbær/rabarber
sauce til, Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar