• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Gæstemiddag “Vildt medallion med et strejf af kiwi”

15. februar 2015 by John Frøslev Skriv kommentar

Gæstemiddagen står på en 3 retters menu til fire personer.  
Forret.: Torske medallion med basilikum creme og vagtel æg  
Hovedret.:Kanin stegt som vildt, hvide/ brunede kartofler og surt
Dessert.: Kiwitrifli med marengs  

Vi starter med forretten.

Torske medallion med basilikum creme og vagtel æg (forret)Ingredienser.:(4 pers)  
200 g torsk, røgede
200 g torsk, fersk
8 stk vagtel æg
eddike
2 fed hvidløg
50 g cashewnødder
1 potte frisk basilikum
2 dl creme fraiche 38 %
Lidt butterdej i plader
50 gr sesamfrø
2 stk æbler
1 stk lime
1 potte frisk purløg
1 stk skalotteløg
4 stk radiser
4 stk salatblade    

Kog vagtelæggene i vand tilsat eddike i 6 min.  

Køl dem af i koldt vand og pil dem

Skær den ferske torsk i mindre stykker og bag dem i
ovnen ca. 12 – 15 min ved 200 gr.  
Skær den røgede torsk i små tern
 
Pil et fed hvidløg og blend med cashewnødder og frisk basilikum  
Rør det i cremefraiche og sæt det på køl  
Skær butterdej i strimler ca 1 cm brede og 8 – 10 cm lange  

Dyp i sesamfrø og sno dejen rundt  
Kom spiralerne på en bageplade med bagepapir og bag
dem sprøde i ovnen ca 15 – 20 min.
 
Pil den bagte torsk i små stykker og rør den sammen
med den røgede. Kom friske fintskåret purløg og finthakkede
skalotteløg i blandingen af fisk

Skær et æble i 5 mm skiver og derefter i 5 mm stænger  
Snit æblestængerne i 5 mm stykker  
Tilsæt de små æblefirkanter til fiskeblandingen sammen
med fintrevet lime skal
 
Bland det god sammen  
Skær radiserne i meget tynde skiver  
Anret nu som portionsanretning på tallerkner  
Læg et salatblad på tallerkenen og placer en madring ca 60 – 70 mm
i diameter ved kanten af salatbladet.
 
Fyld ringen med fiskeblandingen og tryk det godt sammen  
Træk forsigtig ringen op og fiskeblandingen skulle gerne blive
stående pynt med en kugle af basilikum cremen på fiskeblandingen
og to kugler på tallerken, i kanten
 
Pynt med halve vagtelæg, radiser, butterdej stænger,
krydderurter og æblekugler   

Der er klar til servering.

Kanin stegt som vildt (hovedret)   (4 – 6 pers)

Tilbehør.: Hvide og brunede kartofler, agurker og asier    
Ingredienser.: 
1 stk kanin, ca 1,5 – 2 kg
100 g spæk, røget
50 g smør  
Sovs.:1
50 g smør/flydende fedtstof
1 dl mel
7,5 dl vildtbouillon/mælk
kulør
salt  
Sauce.:2
5 dl stegesky og suppe
mælk/fløde
1 – 2 spsk ribsgelé
2 tsk danablue/rochefort
kulør
salt peber  
Tænd ovnen på 230 – 240 gr  
Gennemgå kaninen for urenheder og evt fedt  
Læg den i en bradepande  
Gnid kaninen med peber og læg røget baconskiver på lår og ryg  

Fordel små smørklumper over hele kaninen  
Sæt bradepanden i ovnen i ca 15 min  
I mellemtiden laves sauce 1  

Lav en opbagning af smør og mel  
Tilsæt bouillon/mælk lidt ad gangen  
Sovsen skal have en konsistens som grød  
Tag kaninen ud af ovnen og skrue ned til 200 gr alm. oven  
Beklæd nu kaninen med den tykke sovs så den er helt dækket

Sæt den i ovnen igen i ca 45 min alt afhængig af størrelsen
på kaninen. Efter ca. 20 min tilsættes 3 dl mælk  
Når tiden er gået og kaninen er gennemstegt, slukkes
for ovnen og kaninen står i ovnen og hviler i 15 min.  
Tag kaninen ud af ovnen  
Skrab sovsen af og si det over i en gryde

Dæk kaninen til med sølvpapir og lad den trække yderlige
i 15 min før udskæring  
Den siede sauce spædes nu op til ønskede tykkelse og koges op
 
Spæd op med mælk/fløde og jævn om nødvendigt saucen lidt  
Smag til med salt, peber, ribsgelé og evt danablue  
Udskær kaninen i pæne stykker og server den på skroget som hel

Pynt med de brunede kartofler  
Der er klar til servering.  

Kiwitrifli med marengs (dessert)   
Ingredienser.:(4 pers)  
4 – 5 stk kiwifrugter
100 g makroner
3 – 4 spsk sherry
8 spsk marmelade, ikke for sødt (jeg brugte rabarber og blåbær)  
Creme.:
2 æggeblommer
50 g sukker
50 g kartoffelmel
½ l mælk
1 knsp salt
1 stang vanilje  
Marengs.:
60 g flormelis  
fintrevet skal af en citron
2 æggehvider  

Tag 4 glas eller skåle til portionsanretning  
Kom 2 spsk marmelade i bunden  
Læg et lag makroner ovenpå  
Dryp makronerne med sherry  

Stil til side og lad dem trække lidt, imens laves cremen.  
Tag en lille gryde og bring mælk, æggeblommer, sukker,
kartoffelmel og vanillekorn til kogepunktet under kraftig piskning.

Når det tykner, trækkes det fra varmen og hældes over
i en skål, stil til afkøling

Når det er afkølet, fordeles cremen over makronerne

Skræl kiwierne og skær dem i skiver  
Fordel kiwiskiverne over cremen  
Pisk æggehviderne meget stive og tilsæt flormelis og
fintrevet skal af en citron  

Fordel marengsmassen på kiwierne  
brænd marengsen med en brænder så den lige tager
lidt farve eller i ovnen under grill til det tager farve,
forudsat at glas/skåle kan tåle at gå i ovnen.  
Kan også laves i en stor skål.  

Der klar til servering.

Forret
Hovedret
Dessert

Dagens menu, Torskemedallion med basilikum creme,
Kanin stegt som vildt med hvide/brunede kartofler,
Kiwitrifli med marengs, velbekomme 
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Gæstemiddag Tags: Gæstemiddag 2

Previous Post: « Mannagrød med frugtkompot
Next Post: Makrel ovnstegt med gemyse, hollandaise sovs og gratineret kartoffelmos »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2025 on the Foodie Pro Theme