Traditionen tro skal der igen i år bages brunkager og vrides klejner og
efter en travl dag i bageriet, kræver det lidt fast føde som kan bestå af:
Hovedret:
Chili con carne med cremefraiche og hvidløgs flutes
Dessert:
Gammeldags æblekage
Chili con carne Opskrift med billeder klik her
Server det med græsk yoghurt / skyr eller cremefraiche,
citron eller lime både, brød og et godt glas rødvin eller en
Mexicansk øl, et herligt måltid, velbekomme.
Æbledessert:
Ingredienser: (8pers.)
2 – 300g æbler
2 – 4 spsk. Sukker (alt efter æblernes surhed)
½ stang vanilje + skal
85g ribssirup
1 dl. Kirsebærvin
1 bl. husblas
1 spsk. Flormelis
8 stk. makroner
2 dl. Æblekagerasp
1 dl. Piskefløde
Pynt:
Frysetørret hindbær
Guldstøv
Start med at skrælle æblerne og skær dem i mindre stykker
Kog dem til grød med lidt sukker alt efter surhed på æblerne
Tilsæt vanilje korn + skallen som koger med
Smag grøden til med evt. mere sukker eller lidt citron
Køl æblegrøden ned
Rist raspen på en varm tør pande tilsat lidt sukker
Pas på det ikke brænder sort
Kom det i en lille skål og køl ned.
Fordel en knust makron i hvert dessertglas
Kom 2 – 3 spsk. Æblegrød oven på makronen
Fordel 2 spsk. Rasp over grøden
Kom nu et lag æblegrød oven på raspen
Kom halvdelen af kirsebærvinen i en lille kasserolle
Kom husblas i en skål med koldt vand
Varm gryden med kirsebærvinen op til kogepunktet
Tag husblassen op og knug det fri for vand
Tilsæt det til den varme kirsebærvin som trækkes fra varmen
Tilsæt 1 spsk. flormelis
Rør i kirsebærvinen til husblassen er opløst
Tilsæt resten af kirsebærvinen og ribssirupen
Rør godt rundt i ribs/kirsebær siruppen, så det køler lidt af
Fordel nu ribsgeléen i alle glassene
Så der står ca. 5 mm gele oven på æblerne
Sættes på køl i 2 – 3 timer til geleen er stivnet
Pisk fløden til skum med ½ tsk. sukker
Sprøjt skummet på toppen af æblekagen med en stjerne tyl
Pynt med lidt frysetørret hindbær og et drys guldstøv
Så er menuen klar til servering
Dagens menu, Chili con carne med yoghurt og brød,
æbledessert, Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar