Skovduen er en duefugl i familien af fugle med mere end 300 forskellige
arter fordelt på over 40 slægter. Arterne er udbredt i næsten alle verdensdele.
Familien regnes nu for at være den eneste i ordenen duefugle,
hvortil man tidligere også henførte sandhøns.
Køkkenet kalder.
Ingredienser:(2 pers.)
2 stk. skovduer eller alm. Duer
En god dusk persille
Salt og peber
5 dl. Hønsebouillon
3 stk. laurbærblade
7-8 stk. enebær
7-8 stk. sort hel peberkorn
1 – 2 spsk. smør
1 – 1½ dl. Fløde
1 – 1½ spsk. Ribsgele
½ – 1 tsk. roquefort ost
1 spsk. Hvedemel til smørbolle
6 – 8 stk. kartofler, mellemstørrelse
Star med at skylle duerne og fyld dem med persille
Krydr med salt og peber, evt. lidt sukker
Brun duerne i en stegegryde med lidt smør
Tilsæt bouillon og krydderier (laurbærblade, enebær og sort peber)
Steges møre for svag varme
De er færdige når kødsaften er klar når der stikkes i dem med
en kødnål ca. 50 min.
Når de er færdigstegte sies stegeskyen
Tilsæt fløde og kog op til den tykner lidt
Smages til med salt, peber og ribsgele
Jævnes lidt med en smørbolle
(1 spsk. Smør rørt sammen med 1 spsk. Mel)
Tilsæt ½ – 1 tsk. roquefort ost til sovsen
Sovsen kan evt. piftes lidt op med en smule rødvin.
Serveres med hvide kartofler, sovs, gele og agurkesalat
Det er tid til servering.
Dagens tallerken, Grydestegt skovduer med kartofler, vildtsovs,
ribsgele og agurkesalat, Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar