Hvad er mere naturligt end, at bage sit toastbrød selv
Det er nemt at bage sit toastbrød og du kan snildt konkurrere med det
billige supermarkeds-toastbrød på nederste hylde til 4.95 kr.
Indrømmet, nok ikke på prisen, men på smag, fylde og kvalitet.
Det hjemmebagte sandwichbrød er helt anderledes og fyldigt,
men har på grund af grovheden i melet, den lysebrune krumme
og faste men lette konsistens.
Perfekt til en sandwich eller en tur med ost og skinke i toasteren.
Vi går i bageriet
Ingredienser: (1 stk. Sandwich/Toastbrød)
50 g rugkerner, knækkede
50 g hvedekerner, knækkede
3 dl. Mælk, lun
15 g gær
1 spsk. Brændt maltmel (Falslevgaard mølle)
10 g havsalt
3 tsk. Mørk maltsirup
100 g ølandshvede, groft
50 g smør, blødt
500 g hvedemel.
Sæt kernerne i blød natten over i ca.3 dl. Vand
Lun mælken til ca. 37 gr.
Rør gæren ud i den lune mælk
Rør derefter maltmel, salt og maltsirup i
Rør ølandshvede ud deri og rør det bløde smør i
Tilsæt de udblødte og knækkede rug/hvedekerner
Tilsæt melet lidt efter lidt
Ælt dejen igennem 3 – 5 min. På røremaskine
Eller ca. 15 min i hånden
Lad dejen hæve tildækket i ca. 1½ time.
Drys bordet med mel, hæld dejen ud på bordet
Stram den sammen om sig selv til brødform
Stram dejen om sig selv 2 til 3 gange
Læg dejen i en form (evt. smurt)
Pres den flad ud i hjørnerne
Lad nu dejen hæve op til en cm. fra kanten ca. 1½ – 2 timer
Dækket med et rent klæde
(et lille tips, sæt to kander fyldt med meget varmt vand i
hver ende af bageformen, dæk med et rent viskestykke,
så får det den rette temperatur til hævning)
Sæt formen på en rist eller bageplade på nederste rille i ovnen
Læg et stykke bagepapir over dejen
Sæt et tungt ildfast fad eller bradepande over, med bunden opad
Bruger du en meget let bradepande, så læg noget tungt på,
så den ikke løftes og som kan tåle varmen.
Bag brødet ved 190 gr i ca. 50 min. Tag brødet ud af bageformen
Lad det køle af tildækket på en bagerist
Skær skiver på ca. 1 cm. Tykkelse
Gerne af hele brødet, kom det i en frysepose og frys det
Tag de skiver ud som du skal bruge, kom det i toasteren og
det er som nybagt.
Og så kan man jo lige lave en Parisertoast eller en Cowboytoast.
Dagens tallerken, Parisertoast af hjemmebagt toastbrød,
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Lav selv dit mørke maltsirup, det er meget nemt
Af denne portion bliver der ca. 1 – 1½ dl. færdigt sirup
Brug ½ liter mørk øl f.eks. Brown Ale og bland den med 250 g
brun farin i en gryde
Kog det i ca. 30 – 45 min. til en klistret fin sirup (men pas på
det vil meget gerne koge over)
Hæld siruppen på rene atamon skoldet glas, opbevares på køl.
God fornøjelse.
Skriv et svar