Rødbede er en grøntsag i bede-slægten, der er karakteristisk med sin
knold med fast og kraftigt mørkerødt kød. Den er i nær familie med
sukkerroe og bladbede (sølvbede) og regnes botanisk for en varietet af
bede.
Køkkenet kalder
Ingredienser: (12 stk.)
150g rødbeder
115g smør
150g sukker
½ valiljestang
2 stk. æg
150g hvedemel
1 tsk. natron
1 spsk. Kakao
¾ dl. Kærnemælk
Topping:
125g Mascarpone/Philadelphia flødeost
40g flormelis
½ dl. Piskefløde
Krymmel, (after eight)
Kog rødbederne i ca. 45 min.
Smut skallen af og lad dem afkøle
Findel dem i en blender eller foodprocessor
Pisk æg, sukker og vaniljekorn, æggene piskes et ad gangen i,
mindst 2 min. for hvert æg
Rør rødbedemassen i
Bland hvedemel, natron og kakao
Sigt det i rødbedemassen
Rør det sammen med kærnemælk
Fordel dejen i 12 stk. muffinforme
Bag kagerne i ca. 25 min ved 200 gr.
Køl dem af på en rist
Pisk mascarpone, flormelis og Piskefløde
til en luftig creme
Kom cremen i en sprøjtepose med tylle og fordel den på kagerne
Drys med krymmel og opbevar dem koldt til servering.
(kan fryses før topping)
Det er tid til servering.
Dagens kage, Grøntsags-muffin med rødbede og chokolade,
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar