Lam smager fantastisk, når det er kokkereret korrekt, her er opskriften
med grøntsager som får dit lam til at smage formidabelt.
En dejlig ret til at inviterer gæster på.
Køkkenet kalder
Ingredienser:(4 pers)
1 stk. Lammeculotte ca. 600 g
1 fed hvidløg
2 – 3 kviste rosmarin
100 g Arla Klovborg 25% i små tern
2½ dl. Mælk
2 spsk. Mel
25 g smør
2 – 3 spsk. oystersauce
½ tsk. salt,
groft Peber
150 g groftrevet rå kartofler
2 stk. groftrevet gulerødder
2 stk. porre i tynde skiver
½ tsk. salt, groft
1 spsk. Rasp
25 g smør
Ostesauce:
I en tykbundet gryde pisker du mel og mælk sammen
Tilsæt smør, bring gryden i kog under piskning
Kog den godt igennem
Tilsæt ostetern og varm saucen igennem til osten er smeltet
Tilsæt 1 spsk. oystersauce
Smag til med salt, peber og oystersauce.
Riv på den grove side af rivejernet, kartoffel, gulerod
Skær porrerne i tynde skiver
Læg grøntsagerne i et smurt ovnfast fad
Drys med salt og hæld ostesaucen over
Drys med rasp og fordel smørklatter over
Bages i ovnen på midterste rille ved 200 gr i 45 min.
Fedtlaget på culotten ridses i et harlekinmønster,
uden at skære ned i kødet
Lammeculotten brunes af på en varm pande med lidt olivenolie
Drys med lidt rosmarin og krydr med salt og peber
Læg culotten i et ildfast fad med lidt hvidvin i bunden
Læg et par rosmarin stilke ved og 1 helt fed hvidløg,
sæt det i ovnen 200 gr i ca. 15 – 20 min. centrumstemperatur 65 gr.
(alt efter hvor rødt man ønsker sit kød)
Tag culotten ud af ovnen og lad den trække i 10 – 15 min
Skæres ud i tynde skiver og serveres til grøntsagerne
Det er tid til servering.
Dagens tallerken. Grøntsager med lam, oystersauce og ost,
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar