Den kolde tid kommer snigende, blæsten hyler i trætoppene og gør det
endnu koldere. Så er det rart med en tallerken hot grønkålssuppe.
Vi laver gammeldaws grønkålssuppe.
Ingredienser.:(2 – 3 pers til to dage)
1½ kg svinebryst (svineskank)
1 stk medisterpølse
4 gulerødder
2 porre
¼ selleri
500 g grønkål, hakket og frossen
1½ dl byggryn, valsede
2 l svinebouillon (evnt vand + terning)
4 laurbærblade
selleri top
4 kartofler, skrællet
salt
peber
dijon sennep
Svinebrystet dækkes med bouillon eller vand og bringes i kog.
Tilsæt 1½ dl byggryn, valsede (det tykner suppen lidt)
Tilsæt porre toppen og en tsk salt.
Kødet skal nu koge i ca 1 time, prøv om kødet er mørt.
Kartoflerne koges med de sidste 20 min og gulerod, selleri og porre koges
med de sidste 15 min. Læg medisterpølsen i suppen de sidste 10 min
Tag kødet op fra suppen når det er mørt, læg det lidt i pres og stil det koldt.
Tilsæt den frossen grønkål og kog i 3 min.
Server grønkålssuppen rygende varm, med koldt svinebrystet
skåret i skiver og en god klat sennep.
Dagens tallerken, Grønkålssuppe med koldt svinebryst, medisterpølse
og en god klat sennep. Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar