Denne thai-inspireret spicy skaldyrssuppe med nudler er en enkelt ret
at tilberede. Selve suppe laves på en rød karry pasta, hønsebouillon og
kokosmælk. Brug det du har af grøntsager f. eks. Broccoli, spinat, osv.
mulighederne er mange, lige til de kolde dage.
Sprængfyldt med C-vitamin fra grønkål, æble og lime, med et luksuriøst
tvist af skaldyr.
Køkkenet kalder
Ingredienser: (4 pers.)
1 liter krydret thaisuppe (opskrift nederst på siden)
2 stk. løg, finthakket
200g Grønkål, frost hakket
½ tsk. groft salt
300g skaldyrsmix, frost
2 stk. æbler, røde og i tern
2 tsk. fintrevet limeskal
1½ spsk. Limesaft
1 – 2 spsk. Fishsauce
1 bundt koriander, groft hakket
125g Nudler
Start med at hakke løg og riv limeskal, skær æbler i tern
Læg nudlerne i koldt vand i ca. 15 min
Vend æbletern med limeskal og saft fra limen
Bring suppen, løg, grønkål og salt i kog
Kog suppen ved jævn varme i ca. 2 min. – rør af og til
Smag til med Fishsauce og evt. peber
Nudlerne tages op af vandet og drypper af
Skær dem over og fordel dem i tallerkenerne
Fordel skaldyrsmix i 4 tallerkner og hæld den varme suppe over
Drys lidt æbletern og koriander på suppen og
Server resten ved siden af sammen med naanbrød eller flüte
Det er tid til servering.
Dagens tallerken, Grøn Spicy Thaisuppe med skaldyr,
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Krydret Thaisuppe: meget stærk
Ingredienser:
2 spsk. Rød karrypasta
½ liter vand
5 dl. Hønsebouillon
4 dl. Kokosmælk
2 stk. lime, øko skal og saft
250g sukkerærter
4 stk. gulerødder
2 spsk Fishsauce
Bring karrypasta og vand i kog i en gryde
(spar på karrypastaen, hvis man ikke ønsker den så stærk).
Tilsæt hønsebouillon, og lad det koge i ca. 10 min. ved høj varme
Skru ned for varmen, og tilsæt kokosmælk
Tilsæt fintrevet limeskal og friskpresset limesaft
Skyl ærterne og skræl gulerødderne
Skær dem i tynde skiver og tilsæt dem til suppen
Smag til med Fishsauce og evt. peber
Lad det koge i ca. 8 – 10 min.
Klar til brug.
Stærk Thaisuppe med gulerødder og sukkerærter.
Skriv et svar