I dag laver vi en lidt anderledes bovsteak, af oksekød
Oksebov er stykket mellem oksens forben og hals som giver
udskæringen oksebov.
Vi taler om et godt marmoreret stykke kød, med masser af
smag, me som kan indeholde en del sener og bindevæv som
kræver længere stegetid.
Der ka også bruges en beef af filet eller et andet stykke godt
oksekød som kan tåle at være rødt.
Oksebovsteak er en sjælden udskæring at finde i forretningerne
men spørg slagteren, han hjælper gerne
Vi går i køkkenet.
Ingredienser: (2 pers.)
1 stk. bovsteak, okse ca. 3 – 400g
2 tsk. herbes de provence
salt og peber
1½ dl. ris, brune
3 dl. hønsebouillon
1 bundt purløg
Salas:
30g rødløg
1 tsk. olie
3 spsk. balsamico, hvid
200g blommer
100g rabarberstilke
3 spsk. sukker
salt og peber
Kog risene efter anvisningen på posen ca. 30 – 35 min.
lad dem trække 5 min.
klip purløg i risene, lige før serveringen
Hak rødløg meget fint.
Kom det i en gryde med olie og balsamico
kog det uden låg til balsamicoen er kogt ned til ca 1½ spsk.
Skær blommer i halve og skær rabarberne i ca 1 cm. stykker
kom blommer og rabarber i gryden
Tilsæt sukker
Opvarm under forsigtig omrøring, til sukkeret er smeltet
træk gryden fra varmen
Lad salsaen trække i mindst 10 min.
smag til med salt og peber
Dup bovsteaken tør med køkkenrulle
Lad fedtkanten blive siddende under stegningen
giver smag til steaken, kan fjernes efter stegningen
Smør med lidt olie på steaken
Drys med salt, peber og provence krydderi
Steg på grillen eller en grill- pande i 4 min.
på hver side, (alt efter hvor rød man ønsker sin steak, med 4 min. på
hver side, bliver den meget rød og det foretrækker jeg, men giv den
lidt mere, hvis den skal være mindre rød)
Tages af grillen og trækker pakket ind i stanniol 5 – 10 min.
Skæres ud på skrå i tynde skiver
Så er det tid til servering.
Dagens tallerken, Grillstegt oksebovsteak med blomme – rabarbersalsa og
ris, Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar