Jeg elsker blomkål og jeg elsker kold kartoffelsalat til min grillmad.
Men der er nu ikke noget som en god pesto til en grøntsagssalat med
masser af smag.
Denne blomkålspesto er lynhurtig at lave, indeholder kun få ingredienser
og med en god smag fra krydderierne, og det hele passer fantastisk godt
til en grillpølse.
Pesto er en italiensk sauce lavet af et mix af friske krydderurter,
pinjekerner, nødder, mandler, ost og den undværlige olivenolie.
En god pesto klæder enhver god salat.
Vi må i køkkenet.
Ingredienser.:(4 pers)
½ stk. blomkål
1 lille bundt løvstikke
1-2 stk. hvidløg
1 lille bundt basilikum
50 g parmesanost
25 g mandler
1 dl. Olivenolie
Salt og peber
1 kg små kartofler
1 bakke cherrytomater eller alm. Tomater skåret i små stykker
½ agurk/squash eller grønne asparges
1 stk. hjertesalat
6 – 8 stk. grillpølser
Del blomkål i små buketter og kom dem i en foodprocessor
Tilsæt løvstikke, presset hvidløg, parmesanost og mandler
Kør mens der tilsættes olie, lidt ad gangen
Kør til en grov pestolignende konsistens
Smag til med salt og peber
Kog kartoflerne lige netop møre ca. 15 min. Og afkøl dem
Skær kartoflerne i kvarte, skær tomaterne i kvarte
Flæk squash/agurken og fjern kernerne
Skær squash/agurken i tern
Skyld salaten og skær den i strimler
Vend kartoflerne med blomkålspesto, tomater, squash/agurk og salat
Grill eller steg pølserne.
Tid til servering af grillpølser og kartoffelsalat
Dagens tallerken, Grillpølser med kartoffelsalat og blomkålspesto,
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar