• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Vandermint – Hollænderkage

24. juni 2016 by John Frøslev Skriv kommentar

En Hollandsk inspireret chokoladekage, som måske slet ikke er Hollandsk alligevel.
Men godt smager den, så vi går i køkkenet

Ingredienser.:
150 g smør
290 g farin
3 stk. æg, pisket grundigt
1,2 dl. Vand, kogende
0,6 dl. kaffelikør
80 g chokolade, bittersød, gerne pebermyntechokolade
270 g mel
1½ tsk. Natron
3/4 tsk. Bagepulver
3/4 tsk. Salt
1,8 dl. Kærnemælk
Rør smør og sukker indtil det er meget lyst og let.

Tilsæt æg og pisk grundigt

Hæld vand og likør sammen med chokoladen i en kasserolle  
Varm over mellem varme til en tyk sovs dannes, afkøl

Hæld æggeblandingen i  
Sigt mel, natron, bagepulver og salt tre gange

Bland mel og kærnemælk i cremesovsen  

Hæld dejen i 2 stk. 22 cm store smurte, melede kageforme  

Bag i en forvarmet ovn i 40 – 45 min ved 180 gr.

Afkøl i 10 min. Slå kagerne ud og afkøl helt.  
Mokkasmørcreme med pebermynte.:

Ingredienser.:
½ spsk. Instant kaffe
2 spsk. Kogende vand
4 stk. æggeblommer, pasteuriserede (er op til en selv)
120 g smør, blødt
100 g flormelis
2 dråber pebermynte essens
Opløs kaffen i det kogende vand  
Pisk smør og flormelis lyst og let

Pisk videre og tilsæt æggeblommerne en ad gangen

Tilsæt den afkølet kaffe, lidt af gangen  
Tilsæt pebermynte essens, smag dig frem  
Pisk indtil cremen er smørbar  
Skær kagen ud i bunde og fordel smørcremen imellem

Hvert lag i en tykkelse på ca. 5mm  
Stil kagen på køl, gerne et par dage

Smør siderne op med smørcremen

Temperer chokoladen, enten over vandbad eller i mikroovn

Smør et tyndt lag chokolade på toppen af kagen  
Lav en tynd plade af chokolade i samme diameter som bageformen

Lad chokoladepladen stivne helt gerne på køl  
Sæt ringen af bageformen i ovnen ved ca. 100 gr.  
Sæt nu den varme ring ned på chokoladepladen  

Nu skulle den gerne smelte chokoladen i samme størrelse og formen  
Fjern forsigtig det overskydende chokolade  
Varm nu en lang paletkniv op i ovnen  
Smelt 8 trekanter ud af den runde skive af chokolade  

Træk trekanterne lidt fra hinanden, så de ikke hænger sammen  
Kom smørcreme i sprøjteposen og sæt nu nogle toppe af med
sprøjteposen en på midten af kagen og 8 stk. fordelt rund i kanten
af kagen  
Sæt en chokoladetrekant i hver top.

Må meget gerne komme på køl i ca. 1 time  
Så er der dessert    

Vandermint-tærte i ny
udgave og er nu døbt Hollænderkage

Chokoladekagen er identisk med vandermint-tærten.  Lav lidt mere
mokkacreme og brug resten til at smøre kagen op med udvendig  
Pynt kagen af med frosting  
250 g flormelis
1 tsk. Vaniljesukker
80 g smør, blødt
1 – 2 spsk. Mælk  
1 -2 tsk. Konditorfarve, hvis portionen bliver delt i 3  

Bland flormelis, vaniljesukker og smør i en skål
Pisk blandingen med håndmixer ved lav hastighed mens mælken tilsættes
Pisk i 5 min ved høj hastighed til cremen er let og luftig
Bliver cremen for tynd, tilsæt mere flormelis.  
Kom frosting i en sprøjtepose og dekorer kagen.  
En chokolade kage som smager vanvittigt godt med lag af mokkacreme
og blide undertoner af mynte, serveret med årstiden friske bær, så går
alt op i en højere enhed.

Dagens kage, Hollænderkage med frosting, god fornøjelse
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Bagværk Tags: Vandermint - Hollænderkage

Previous Post: « Oreo – Is med stykker af Oreokiks
Next Post: Grillpølser med kartoffelsalat og blomkålspesto »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2023 on the Foodie Pro Theme