Grønne krydderurter, sprøde salater og lækre bær giver sæsonens
retter et ordentligt skud vitaminer. Der er ikke noget bedre på denne
årstid, når man lige kan gå ud og plukke det i haven.
Vi tænder grillen og tilbereder retten.
Ingredienser.: (2 pers)
2 stk. koteletter, gerne nakke eller kalvekoteletter a’ ca. 200 g
½ spsk. Olie
Salt og peber
2 stk. rødløg
100 g vandmelon
1 stk. hjertesalat
100 g jordbær
50 g majs, frost
50 g ærter, frost
6 – 7 stk. tørrede dadler
150 g pasta, skruer eller gigli ricci
½ – 1 dl. Soja sauce
50 g salat tern
Dressing.:
½ dl. Olivenolie
2 spsk. Agave sirup
1 spsk. Æbleeddike
Salt og peber
Start med at mariner koteletterne i soja sauce, gerne et par timer
Skær top og bund af løgene og fjern den yderste skal
Sæt dem i grillen på indirekte varme i ca. 40 – 45 min
Grill koteletterne godt på direkte varm i 1½ – 2 min.
På hver side, træk dem derefter til indirekte varme i ca. 7 – 10 min
Koteletterne tages fra varmen og hviler i 5 – 6 min.
Rør dressingen sammen af ingredienserne
Skær 2 – 3 skiver af vandmelonen
Skær skiverne i pæne mundrette stykker 1 x 1 x 1½ cm.
Skyl salaten, jordbærrene og nip blomsten af
Skær salaten i ca. 1 cm brede strimler
Skær dadlerne i tynde strimler
Vend det hele sammen i en skål
Vend dressingen i salaten.
Tag en lille gryde med ½ l vand og kog op
Tilsæt pastaen kog efter anvisning på pakken.
Hæld pastaen i en si og kom koldt vand på
Lad pastaen dryppe af og server i en skål/fad
Og så er det tid til servering.
Dagens tallerken, Grillet kotelet med jordbær, dadel salat og pasta,
Velbekomme
Mange glade madhilsner
john
Skriv et svar