Den nemme kylling er kyllingelår med rygben, men det må også godt
være lidt nemt engang imellem. Denne gang marinerer vi kyllingelåret
i soja sauce, så pas på med saltet, da soja sauce er salt. Det er jo næsten
en selvfølge når der grilles, at der smides et par pølser på til sidst, og det
er jo en herlig spise.
Vi tænder op i grillen og så skal vi til den.
Ingredienser.:(2 pers)
2 stk. kyllingelår med rygben
1 – 1½ dl. Soja sauce, kikkoman
2 spsk. Teriyakimarinade
2 stk. rødløg
2 stk. pølser, den bedste man nu kan finde i forretningen
2 stk. pølsebrød
10 – 12 stk. små kartofler, forkogte
1 kvist timian, frisk eller ½ tsk. Tørrede
Salt og peber
Start med lægge kyllingelårene i et ildfast fad/skål
Hæld 1 – 1½ dl. Soja sauce over kyllingelårene
Vend dem godt rundt i soja saucen
Sæt dem på køl i et par timer, vend dem nogle gange
Skræl/skrab kartoflerne og kog dem i 8 min.
Køl dem ned i koldt vand
Kom dem i et lille ildfast fad eller foliebakke
Giv dem 1 spsk olivenolie, vend dem god rundt
Pil og hak timianen fint, drys den over kartoflerne
Drys med salt og peber, vend godt rundt.
Pil løgene, skær bund og top af (så det selv kan stå)
Skær et kryds i toppen af løget 2/3 del ned
Kom en lille klat smør ned i midten af krydset på løget
Tag nu kyllingelårene og brun dem på grillen direkte varme
2 – 3 min. På begge sider
Når de er pænt brunet kommes de i et ildfast fad/foliebakke
Placer løgene ved siden af kyllingelårene
Tilsæt 1 spsk olie/smør i fadet/bakken
Er der låg til fadet lægges det på eller et stykke stanniol
Fadet/bakken med kartoflerne sættes på direkte varme
Låget lægges på grillen og kyllingerne skal nu stege i ca. 25 min.
Kig til kartoflerne en gang imellem
Kartoflerne tages ud når der er gået 12 – 15 min.
Brødene placeres på indirekte varme og varmes igennem.
Så er der klar til servering og pølserne kan lægges på
indirekte varme med åben låg
Dagens tallerken, Grillet kyllingelår med rygben, løg, kartofler,
salat og brød, velbekomme
Lige før pølserne skal serveres brunes de af på direkte varme.
Dagens tallerken, Grillet pølse med brød, sennep og ketchup,
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar