En rigtig god ting at lægge på grillen er nakkekoteletter, som har den
rigtige marmorering og ikke bliver tørre.
Her bruger vi også skorzonerrødder eller aspargesrod som de også
kaldes, og gik i rigtige gamle dage under navnet, fattigmands asparges
og de skal behandles på en lidt speciel måde.
Vi skal til den, tænde op i grillen og gå i køkkenet.
Ingredienser.: (2 pers)
2 stk. nakkekoteletter
250 g kantareller
125 g champion
125 g østershatte/kejserhatte
5 – 6 stk. skorzonerrødder
½ dl. Soya
2 – 3 stilke timian
1 stk. citron
1 fed. hvidløg
Peber
Mælk til at koge skorzonerrødderne i
Olie til stegning
Tilbehør.
Kogte nye kartofler
Start med at komme nakkekoteletterne ned i en plastpose
Tilsæt timian og soya
Knus et fed hvidløg og tilsæt det til marinaden
Luk pose og læg den i køleskabet
Marinerer nu i ca. 1 – 2 timer
Orden imens skorzonerrødderne
Skyld dem i koldt vand
Ha’ en skål stående med koldt vand og lidt citronsaft i eller eddike
Skræl skorzonerrødderne, skær dem over i passende stykker
og kom dem i skålen med vandet
Tag en gryde og kom skorzonerrødderne i
Hæld mælk over dem så det lige dækker
Bring gryden i kog og kog skorzonerrødderne i ca. 10 min
ved jævn varme. Tag dem op af kogelagen og kasser mælken
Skær dem ud i mundrette stykker.
Rens svampene fri for jord
Halver svampe der er lidt store. Og nu til grillen
Læg nakkekoteletterne på direkte varme i ca. 1½ min på hver side
Træk dem til indirekte varme og gi’ dem 4- 5 min på hver side,
alt efter tykkelse
Læg svampene i en grillbakke til grillen på direkte varme i ca. 8 – 10 min
Så er det tid til servering
Dagens tallerken, Grillet nakkekotelet med svampe, skorzonerrødder
og kartofler, Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar