Lammesteak er en utroligt lækker udskæring. Lammesteak er i sig selv
ret nem at forberede og når bare krydringer er i orden, så kan det
næsten ikke gå galt. Den revet citronskal og saft giver lige lidt ekstra
dejlig syre til kødet og er også med til at mørne det lidt ekstra.
Lammesteak bringer tankerne hen på god, italiensk bonde mad, der
uden de store dikkedarer, kommer til at smage fantastisk, fordi der
er tale om gode råvarer.
Køkkenet kalder.
Ingredienser:(2 pers.)
2 skiver lammekølle steak ca. 300 g
1 stk. citron, revet skal og saft
1 fed hvidløg
1 spsk. provencekrydderi
Salt og peber
1 bdt. Asparges, grønne
1 stk. rødløg
1 spsk. Sesamolie
1 stk. citron, reven skal og saft
Tilbehør:
Knuste kartofler 4 – 6 stk. kartofler, kogte med skræl
2 spsk. Olie Frisk rosmarin, timian kan også bruges
Salt.
Læg skiverne af lammekødet i en frysepose med
Revet hvidløg, provencekrydderi, citronskal og saft
Vend det godt sammen og lad kødet marinerer i en time
Steg skiverne på grillen eller grillpanden i ca. 3 min på hver side
Asparges og rødløg:
Snit asparges og rødløg ca. 1½ – 2 cm lange stykker
Blancher dem i vand med lidt salt
Kom dem i koldt vand, som stopper blancheringen
Vend dem med olie og citron.
Knuste Kartofler:
Læg de kogte kartofler på en bageplade med bagepapir
Og knus dem med bagsiden af en ske eller en kødhamrer
De må gerne blive lidt flade, men skal helst nogenlunde hænge sammen
Pensl overfladen med olie, fordel lidt frisk rosmarin over kartoflerne,
krydr med salt
Bag kartoflerne ved 200 gr. i 20 – 30 min. til overfladen er gylden og sprød
Server straks.
Det er tid til servering.
Dagens tallerken, Lammekølle steak med asparges, rødløg og knuste
kartofler, Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar