Vi tænder op i grillen og griller en Flanksteak eller en “flad jern bøf” som
den kaldes i USA
Udskæringen stammer fra skulderen på dyret, tæt på hjertet
Udskæringen har en tilpas fedt marmorering, så det ikke bliver tørt, ved
stegning
Grillen er tændt og vi går i køkkenet.
Ingredienser.:(2 pers.)
1 stk. Flanksteak, ca. 400 g
½ stk. blomkål
½ stk. spidskål
2 spsk. Olivenolie
Salt og peber
2 dl. Cremefraiche
2 spsk. Tomatketchup
1/4 tsk. Cayennepeber
1 tsk. Engelsk sauce
Evt. lidt hvidløg
Tilbehør.:
Ny kogte kartofler eller groft brød
Start med at skære blomkålen i 1cm tykke skiver
Brug de største stykker og brug de små til en salat en anden gang
Skær spidskålen igennem på langs
Del kålen en gang til på langs, nu får du nogle tykke både som hænger
samme ved stokken
Pensel kål og kød med olivenolie
Steg kødet på hver side, direkte varme ca. 1- 1½ min på hver side
Træk til indirekte varme og krydr med salt og peber
Steg nu kødet 6 – 8 min, på hver side (indirekt varme)
Tages fra varmen og trækker nu i 5 – 10 min
Grill spidskål og blomkålsskiverne, til de er mør, men med bid
Rør cremefraiche med tomatketchup, cayennepeber, engelsk sauce og
presset hvidløg
Smag dressingen til med salt og peber
Skær kødet i pæne tynde skiver på tværs af kødfibrene
Server det med grillet kål, dressing og nye kartofler.
Så er det tid til servering.
Dagens tallerken, Grillet flad jern’s steak med kål, velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar