Nu skal vi på jagt og vi nedlægger en gråand fra køledisken i
supermarkedet. Gråanden er en svømmefugl, det er en almindelig
ynglefugl i både Danmark og mange andre steder på den nordlige
halvkugle, hvor den lever i vådområder, inklusiv byernes parker og
ofte optræder i flok.
Waldorfsalat er en traditionel salat til vildt, salaten er traditionelt lavet
af friske æbler, druer, selleri eller bladselleri, druer og valnød i
mayonnaise/creme fraiche ofte oven på salatblade eller som forret
eller tilbehør til vildt.
Vi går i køkkenet.
Ingredienser: (2 pers)
1 stk. gråand
30 g smør
1 stk. gulerod, lille
1 stk. løg, lille
1 stk. laurbærblad
5 stk. peberkorn, sorte
1 kvist timian
3 dl. Vand
2 dl. Piskefløde
2 spsk. Ribsgele
1gl. kartofler
5 – 6 spsk. Sukker
1 spsk. Smør
Anden renses for rester af indmad og pinde/fjer
Duppes tør med køkkenrulle
Skær guleroden i ca. 1 cm tykke skiver
Skræl løget og skær det i kvarte
Varm smørret i en tykbundet gryde
Brun anden godt på alle sider
Tage den op og tilsæt urterne
Når de har taget lidt farve tilsættes vand og krydderier
Skrue ned på laveste lus
Læg anden tilbage i gryden og læg låg på
Skal nu simre i ca. 50 – 60 min
Tages op og holdes varme
Skyen passeres gennem en sigte i en lille kasserolle
Koges nu ind
Tilsæt fløden og smag til med salt, peber og ribsgele
Tilsæt evt. kulør
Jævn evt. med lidt maizena til passende konsistens
Varm en pande op med sukkeret på
Der må ikke røres i sukkeret, før det er næsten smeltet
Tilsæt smørret
Og tilsæt kartoflerne der er skyllet i koldt vand
Ryst panden godt så kartoflerne bliver ens farvede
Tilsæt en lille smule vand og skrue ned for varmen til moderat varme.
Waldorfsalat.
1 dl. Mayonnaise
1½ dl. Creme fraiche 18%
1½ spsk. Sukker
Lidt salt
2 stilke bladselleri
200 g vindruer, grønne
1 stk. æble
75 g valnødder, kerner
Rør mayonnaise og creme fraiche sammen
Smag til med sukker og salt
Rens bladselleri stilkene og skær dem på tværs i tynde skiver
Halver druerne, fjern kernerne
Skær æblet i små tern
Tag lidt valnøddekerner fra til pynt og hak resten groft
Bland fyldet i dressingen
Lad salaten stå koldt til serveringen
Pynt med druer, valnøddekerner og blade fra bladselleri.
Så er det tid til servering.
Dagens tallerken, Gråand med flødesauce, brunede kartofler og
waldorfsalat, velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar