Vegetarisk gryderet, godt krydret med garam masala, chili og koriander,
Så glider tankerne i retning af Indien.
Køkkenet kalder
Ingredienser: (2 pers.)
300g kartofler, skrællet og skåret i grove stykker
2½ dl. Vand
¼ tsk. salt
2 spsk. Flydende fedtstof
150g champignon, hele og rensede
1 stk. løg, lille og fint hakket
2 fed hvidløg, fint hakket
1 dl. Vand
1½ spsk. Peanutbutter
½ spsk. Rød chilie, finthakket
1 – 1½ tsk. garam masala
125g cherrytomater, hele
1 tsk. groft salt
1 dl. Fløde
1½ dl. Minimælk
Lime, skåret i både
200g tigerrejer
Start med at bringe kartoflerne i kog i en gryde med vand tilsat salt
Kog under svag varme, under låg i ca. 15 min.
Hæld vandet fra kartoflerne og hæld dem i en skål
Tilsæt 1 spsk. Flydende fedtstof i en tykbundet gryde
Steg champignonerne i ca. 5 min. tag dem op og læg
dem sammen med kartoflerne
Tilsæt resten af flydende fedtstof og svits løg, chili og hvidløg
i ca. ½ min.(bestem selv styrken med chili)
Tilsæt vand, penautbutter, chili, garam masala og tomater til gryden
Bring saucen i kog. Kog retten ved svag varme og under
forsigtig omrøring i ca. 2min
Tilsæt de kogte kartofler, og champignonerne, mælk og fløde
Bring retten atter i kog og smag til
Vend tigerrejerne på en varm pande med lidt fedtstof, til de bliver røde
Højst 1min. i det hele, tag dem af panden og læg dem på fedtsugende papir.
Server den garam masalakrydret kartoffelret med et drys peanuts, korianderblade
Og limefrugt i både evt. en grøn salat.
Det er tid til servering
Dagens tallerken, Garam masalakrydret kartoffelret med tigerrejer og salat
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar