Så er det tid til at fejre fruen i huset, som fylder år i dag.
Familien er inviteret så vi håber på solskin hele dagen,
så menüen kan nydes i havestuen
Hovedret:
Indbagt oksemørbrad med pære- appelsinsalat og bagte kartofler
med hvidløgssmør.
Dessert:
Mojito-tærter med flødeskum og pistacienødder
Indbagt oksemørbrad med pære- appelsinsalat og bagte kartofler:
Ingredienser:(4 pers.)
250g hvedemel
1 tsk. salt
150g smør
½ – 1dl. Mælk
Lidt mælk til pensling
1 tsk. rosmarin, tørret
Oksemørbrad:
0,8 kg. Oksemørbrad
Salt og peber
2 tsk. smør
1 bundt persille
2 tsk. rosmarin, tørret
Sauce Blanquette:
200g smør
200g hønsefond
1 stk. æg
2 stk. æggeblommer
2 spsk. Creme- fraiche
2 tsk. estragon, finthakket
Citronsaft
Salt og peber
Pære- appelsinsalat:
2 stk. appelsiner, store
2 stk. pære
1 bk. Rucola salat ca. 75g
1 stk. Hjertesalat, 125g
1½ dl. Mandler
Tilbehør:
16 stk. bagekartofler
Hvidløgssmør
Start med dejen (laves lettes i en foodprocessor)
Bland mel og salt i en skål
Skær smørret i små stykker og smuldr det i melet
Tilsæt mælk og saml dejen hurtigt
Sæt dejen i køleskabet i mindst ½ time
Bagte kartofler:
Skrub kartoflerne grundigt og læg dem i et ildfast fad, som kan
gå i micro-ovnen
Sæt dem i micro-ovnen for fuld effekt i 10 min.
Derefter vendes kartoflerne og de får igen ca. 10 min.
Pakkes derefter ind i stanniol, kan nu komme ind i ovnen sammen
med stegen i de sidse 15 min.
Oksemørbrad:
Puds mørbraden af for sener og overskydende fedt og giv
mørbraden en snor
Dup kødet tørt med køkkenrulle
Hæld salt og peber ud på spækbrættet
Rul oksemørbraden i salt og peber blandingen på spækbrættet
Smelt smør på en pande ved god varme, det skal bruse af
og blive gyldent
Brun oksemørbraden på alle sider i ca. 5-6 min.
Tag mørbraden af panden, læg den på et fad og lad den køle af
Skyl og hak persillen groft
Rist rosmarin og halvdelen af persillen i få minutter i resten af smørret
Rul dejen ud til ca. 30 x 40 cm. og læg den på en bageplade
med bagepapir. Læg mørbraden midt på dejpladen
Fordel de ristede krydderurter over mørbraden
Luk enderne af dejen ind over mørbraden
Fold den ene langside rund om mørbraden og pensl kanten
med lidt vand
Fold derefter den anden side omkring
Tryk kanterne samme, så dejen limes fast
Pensl dejen med mælk og drys rosmarin over
Læg mørbraden i et opvarmet ovnfast fad
Du kan sætte et stegetermometer ned i midten af kødet
Hold øje med termometret og tag kødet ud, når den passende
temperatur er opnået Rødt 55 – 58gr, svagt Rosa 58 – 60gr. meget
svagt Rosa- gennemstegt over 60gr.
Det tager ca. 35 – 45 min. husk at sætter kartoflerne ind i ovnen
de sidste 15 min.
Blanquette sauce:
Kom smør og hønsebouillon i en gryde og varm det op til smørret
er smeltet
Blend æg, æggeblommer og cremefraiche sammen med en stavblender
Tilsæt den varme smørblanding, mens du forsat blender
Hæld saucen tilbage i gryden, varm op og smag til med citronsaft,
salt og peber
Tilsæt estragon og fordel det i saucen.
Skulle saucen skille, kan du samle den ved at blende den igen
Pære- appelsinsalat:
Skræl appelsinerne og skær dem i små tern
Skyl pærerne og skær kernehuset væk, skær dem i både
Skyl og tør begge salater grundigt
Skær salaterne i mindre stykker
Bland det hele i en skål
Hak mandlerne groft
Varm en pande ved middel varme og rist mandlerne
gyldenbrune ca. 4- 5 min.
Bland mandlerne i salaten
Så er det tid til servering.
Dagens hovedret, Indbagt oksemørbrad med sauce blanquette,
pære-appelsinsalat og bagte kartofler, Velbekomme
Mojito-tærter:
Så er det tid til servering.
Dagens dessert, Mojito-tærter med flødeskum og pistacienødder
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar