I dag kigger vi på en fisk med et navn, men under det gemmer der
sig flere forskellige fisk, nemlig forel
Forel er ikke en bestemt fisk, men mere en betegnelse for en fisk i
portionsstørrelse ca. 300g. de fleste fisk som vi ser som forel er en
regnbueørred, men kan også være en kildeørred eller en cutthroat
(dræberørred)
Forellen opdrættes i dambrug langs de jyske åer og det giver jo en
bæredygtig fisk, men et minus er at de ikke får det lyserøde kød, som
vilde arter af laksefisk har.
Det skyldes, at de vilde ørreder i modsætning til de opdrættede,
har adgang til at æde små krebsdyr, hvis skaller indeholder karotin,
som giver den røde farve. Smagen fejler ikke noget, når det bare er et
dambrug man har tillid til.
Vi skal i gang
Ingredienser.:(2 pers)
2 stk forel a’ ca. 300 g
2 stk porre
1 stk broccoli
1 stk blomkål
3 – 4 gulerødder
6 små kartofler
50 g smør
3 – 4 spsk rugmel
salt
peber
Start med at rense og skylle fiskene
Klip finnerne og halefinnen af
Krydr med salt i bugen og udvendig 15 – 20 min
Skyld og vask kartoflerne
Find en gryde og en si som passer til gryden,
sien behøves ikke at kunne gå helt ned i gryden.
Kom kartoflerne i gryden og dæk med vand
Tilsæt lidt salt. Tag 3 – 4 broccoli buketter og det samme af blomkålen
Skræl gulerødderne og skær dem over i halve stykker
Rens porerne og skær dem over i 6 – 7 cm. Længde
Kom alle grøntsagerne i sien
Sæt sien oven i gryden med kartofler, når kartoflerne har kogt i 5 min,
låget lægges over sien.
Koges derefter nu i 15 min, så skulle kartofler og grøntsager være
færdige samtidigt
Grøntsagerne må godt have lidt bid.
Skyld fiskene fri for salt og dup dem tørre med køkkenrulle
I bugen på fisken kan der lægge dild eller persille
Bland rugmel og salt, peber
Vend fiskene i melblandingen
Sæt en pande over god varme
Kom en spiseske smør/olie på panden
Lad fedtstoffet blive godt varmt
Læg fisken på panden og steg dem lysebrune på begge
sider ca. 2 – 3 min på hver side
Tag fisken af panden og kom resten af smørret på panden
Træk panden fra varmen og lad smørret smelte på eftervarmen
Det er nu tid til anretning
Læg fisken på tallerkenen, ved siden af de dampede grøntsager og kartofler
Kom 2 – 3 spsk smør fra panden over de dampede grøntsager
Og så er der serveret.
Dagens tallerken, Forel pandestegt med dampede grøntsager og
smørsovs, velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar