Om det er fordi der er forår i luften, ved jeg ikke, men det inspirerede mig
til at lave hjemmelavede forårsruller uden E-nummere. Det er en dejlig
nem hurtig middagsret til en travl hverdag og som de fleste sætter pris på.
Forårsrulle er det danske navn på en udbredt østasiatisk madret. Den kan
tilberedes på forskellige måder, men består altid af en pastalignende tynd
dej som er pakket om et fyld, som kan bestå af kød, fisk eller grønsager.
Forårsruller kan være rå, friturestegt, men der findes også kogte varianter.
Navnet forårsrulle kommer af den kinesiske præference at servere den til
forårsfesten. I Vietnam hedder retten Chá cuôn. På Filippinerne hedder
den lumpia, som er et låneord fra kinesisk, men vi holder os til det danske,
forårsrulle og jeg har det helt fint med det.
Vi går i køkkenet
Ingredienser.:(13 – 15 stk)
1 pk forårsrulle dej 20 x 20 cm (frost)
¼ hvidkålshoved, snittet fint
3 stk gulerødder, skåret i julienne
2 stk citrongræs, finthakket
4 stk forårsløg, finthakket
1 stk skalotteløg, finthakket
1 fed hvidløg, finthakket
½ stk chili, rød finthakkede
150 g champignon, hakkede
1 spsk ingefær, frisk revet
50 g bønnespire
250 g svin, kalv hakket
150 g små rejer
2 stk æg
2 spsk soja
2 spsk ris vin
3 spsk fiskesovs
2 spsk mælk
2 spsk olie
2 spsk maizena, til lim
Start med at slå æggene ud i en skål
Tilsæt 2 spsk mælk
Pisk dem hurtigt sammen
Tilsæt lidt salt og peber
Varm en pande op over god varme
Tilfør lidt olie
Hæld ægge blandingen på panden
Steg den nogle få minutter
Træk panden fra varmen og stil den til afkøling
Når æggekagen er afkølet rulles den sammen til en lang pølse
Skær den nu i smalle ringe 2 – 3 mm i bredden og læg den til side.
Nu bliver det ligesom æggenudler, smager bare bedre
Snit alle grønsagerne
Varm en pande op til god varme
Tilfør lidt olie
Kom den hakkede fars på panden, skil og brun den
Tilsæt 1 spsk soja og 2 spsk ris vin
Tilsæt 3 spsk fiskesovs og smag til med peber
Tag den brunede fars af panden over i en skål
Rist champignonerne på en tør pande ved god varme
Kom lidt olie på panden igen over god varme
Tilsæt grøntsagerne lidt ad gangen
Sauter den i 3 min og kom dem over i skålen med farsen
Fortsæt til der ikke er flere snittede/hakket grønsager
Kom det hele tilbage på panden og bland det godt
Tilsæt 1 spsk revet ingefærd. Gi’ det ca 2 min med god varme
Tilsæt 1 spsk soja og smag til med fiskesovs, hvis det er nødvendigt
Træk panden fra varmen og stil til afkøling.
Bland 2 spsk maizena med lidt vand, lim til forårsrulle dejen
Tag 2 stk forårsrulle dej og læg på bordet (det er meget tyndt, så derfor 2 stk)
Læg en spiseske fuld af fyldet fra panden på den nederste tredjedel af dejen
Læg lidt æggenudler og bønnespire ovenpå fyldet
Læg lidt rejer øverst på fyldet
Vip snippen ind over fyldet og rul sammen
Rul en gang og saml så siderne indover
Rul igen, så du nu har en facon som en konvolut
Smør lidt lim (maizena) på indersiden
Rul nu hurtigt limen tørrer meget hurtigt
Du har nu en færdig forårsrulle, klar til frituren eller fryseren
til senere brug, løs frys dem i fryseren, så kan der altid tages det antal man
skal bruge. Ellers så er det bare over i frituregryden 180 gr eller i fritøsen,
10 – 12 min lidt mindre hvis de ikke kommer lige fra fryseren
En nem og hurtig middagsret serveret med kinesisk soja
Dagens tallerken, Hjemmelavede forårsruller med kinesisk soja,
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar