
I dag går vi i det Tamilske køkken på Sri Lanka og laver forårsruller.
Det Tamilske køkken er kendetegnet for en masse krydderier og med en
fantastisk duft af kanel, ingefær og kardemomme, men også spiskommen,
chili, gurkemeje og fennikelfrø sniger sig ind i retterne.
Tamilsk mad er fyldt med varme, farver og fantastiske smage fyldt med
kærlighed og personlighed, og det kan smages
Køkkenet kalder

Ingredienser:( 12 – 15 stk.)
200 g gulerødder
200 g hvidkål
1 stk. porrer
1 stk. løg, stort
1 spsk. Olivenolie
500 g hakket oksekød
Krydderiblanding:
1½ tsk. Salt
2 tsk. Chilipulver
½ tsk. Peber
¼ tsk. Spiskommen, stødt
¼ tsk. Fennikelfrø, stødt
¼ tsk. Koriander
¼ tsk. Kanel
¼ tsk. Gurkemeje
1 dl. Ærter
Pandekager:
300 g mel
5 dl. Vand
1 tsk. Salt
20 g smør
2 stk. æggehvider
200 g rasp
½ – 1 liter fritureolie.
Skræl og riv gulerødderne

Snit hvidkål, porre og løg fint
Bland alle krydderierne sammen

Varm olivenolien og brun løgene

Tilsæt kød og krydderiblandingen
Når kødet er brunet

Tilsæt hvidkål, porre, løg og ærter
Lad det småsimre i 15 min, og lad det afkøle

Bland mel, vand og salt i en skål
Steg dejen i smør på en pande,

Som man gør det med pandekager
Men steg kun dejen på den ene side

Tag pandekagen af panden med den ubagte side nedad
Kom kødfyldet midt på pandekagen

Fold den sammen og fortsæt fremgangsmåden til dej og fyld er opbrugt

Vend forårsrullerne i æggehvider og derefter i rasp

Varm fritureolien i en gryde og steg rullerne til de er lysebrune
Forårsrullerne kan fryses
Server forårsrullerne med Soyasauce, sød chilisauce og en frisk salat
af revet gulerod

Granatæblekerner og ananas i tern
Det er tid til servering

Dagens tallerken, Tamilske forårsruller med råkostsalat,
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar