I dag går vi i det Tamilske køkken på Sri Lanka og laver forårsruller.
Det Tamilske køkken er kendetegnet for en masse krydderier og med en
fantastisk duft af kanel, ingefær og kardemomme, men også spiskommen,
chili, gurkemeje og fennikelfrø sniger sig ind i retterne.
Tamilsk mad er fyldt med varme, farver og fantastiske smage fyldt med
kærlighed og personlighed, og det kan smages
Køkkenet kalder
Ingredienser:( 12 – 15 stk.)
200 g gulerødder
200 g hvidkål
1 stk. porrer
1 stk. løg, stort
1 spsk. Olivenolie
500 g hakket oksekød
Krydderiblanding:
1½ tsk. Salt
2 tsk. Chilipulver
½ tsk. Peber
¼ tsk. Spiskommen, stødt
¼ tsk. Fennikelfrø, stødt
¼ tsk. Koriander
¼ tsk. Kanel
¼ tsk. Gurkemeje
1 dl. Ærter
Pandekager:
300 g mel
5 dl. Vand
1 tsk. Salt
20 g smør
2 stk. æggehvider
200 g rasp
½ – 1 liter fritureolie.
Skræl og riv gulerødderne
Snit hvidkål, porre og løg fint
Bland alle krydderierne sammen
Varm olivenolien og brun løgene
Tilsæt kød og krydderiblandingen
Når kødet er brunet
Tilsæt hvidkål, porre, løg og ærter
Lad det småsimre i 15 min, og lad det afkøle
Bland mel, vand og salt i en skål
Steg dejen i smør på en pande,
Som man gør det med pandekager
Men steg kun dejen på den ene side
Tag pandekagen af panden med den ubagte side nedad
Kom kødfyldet midt på pandekagen
Fold den sammen og fortsæt fremgangsmåden til dej og fyld er opbrugt
Vend forårsrullerne i æggehvider og derefter i rasp
Varm fritureolien i en gryde og steg rullerne til de er lysebrune
Forårsrullerne kan fryses
Server forårsrullerne med Soyasauce, sød chilisauce og en frisk salat
af revet gulerod
Granatæblekerner og ananas i tern
Det er tid til servering
Dagens tallerken, Tamilske forårsruller med råkostsalat,
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar