Nu går turen til Flandern og vi prøver det Flamske køkken.
Flandern er den nordlige del af Belgien. Siden den føderale
opdeling af Belgien fra 1993 er Flandern også en belgisk delstat.
Flandern er et gourmetparadis, som kan prale af mange
restauranter med Michelin stjerner. Flandern er især kendt for
vafler og pomfritter. Belgiske pomfritter spises ofte med
mayonnaise eller serveres med muslinger eller flamsk oksekødstuvning.
Vi smager på sagerne, køkkenet kalder.
Ingredienser.:(4 pers)
1,2 kg skært oksekød/oksebov
4 stk. løg, fintskårne
1 fl. Hvidtøl
2 tsk. Sukker
Salt og peber
2 – 3 spsk. Mel
25 g smør/olie
4 stk. laurbærblade
1½ dl. Vand
Skær kødet ud i skiver som bøf, men bankes ikke
Skær det værste fedt fra, men ikke det hele
Vendes i mel som er tilsat salt og peber
Brunes på panden ved god varme, på begge sider
Pil og skær løgene i tynde skiver
Kødet lægges lagvis med løg og laurbærblade, i en gryde
Tilsæt hvidtøllet
Kog panden af med vandet. Tilsæt det til gryden
Sukker tilsættes. Koger nu i ca. 1½ – 2 timer ved jævn varme.
lav imens kartoffel/sellerimos.
Tag kødet op af gryden og de fleste løg med laurbærblade
Giv nu fonden en tur med stavblenderen
Sæt gryden over varmen og varm op
Smag saucen til med salt og peber
Jævn saucen med lidt maizena, hvis det er nødvendig
Serveres med kartoffelmos og surt.
Det er tid til servering
Dagens tallerken, Flamsk karbonader med kartoffelmos og surt,
velbekomme.
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar