Boller op og boller ned, er en gammel tradition til fastelavn. Og hertil
hører de obligatoriske fastelavnsboller, overrask dine børn, din familie
eller dine venner ved at servere hjemmebag i traditionens ånd.
Fastelavnsboller med creme, marcipan, flødeskum og hindbærsyltetøj,
pyntet med glasur og frysetørret hindbær. Resultatet er indbydende og
dekorativt på kaffebordet.
Vi må i bageriet.
Ingredienser:(ca. 12 stk.)
25 g Gær
2 dl. Mælk, lunt
½ tsk. Salt, fint
2 tsk. Sukker
2 tsk. Vanilje
1 tsk. Kardemomme
1 stk. Æg
500 g Hvedemel
150 g Smør, blødt
Creme:
2 dl. Mælk/fløde
1 tsk. Vanilje
2 spsk. Sukker
3 stk. Æggeblommer eller 2 hele æg
2 tsk. Maizena
150 g marcipan
Tilbehør:
Hindbærsyltetøj
Æg til pensling
Evt. frysetørret hindbær til pynt
2½ dl. Piskefløde til skum
Hvid glasur eller brun
3½ tsk. Vand,
75g flormelis,
evt. kakao til brun glasur
Start med at varme mælken op til ca. 35gr.
Opløs gær i den lune mælk
Tilsæt krydderier og æg
Tilsæt mel lidt af gangen, sammen med blødt smør i tern
Ælt dejen godt igennem
Skal være glat og blød, men stadig lidt klistret
Lad dejen hæve tildækket i ca. 1 time
Creme:
Varm mælk/fløde op til der hvor overfladen står og sitrer lidt,
næsten kogepunktet
Riv marcipanen på den grove side af rivejernet
Kom æggeblommer/æg, sukker, vanilje, og maizena i en skål
Pisk det luftigt og cremet
Tilsæt den revet marcipan og pisk det sammen
Hæld den kogende mælk i
Pisk hurtigt sammen, kom tilbage i gryden
Kog cremen op ved medium varme, under piskning
Pisk til den har den ønskede konsistens
Hæld cremen op i skålen igen
Dæk cremen med film, helt ned på overfladen, så undgår du
skind på cremen
Køl cremen af.
Rul dejen tyndt ud ca. 50×30 cm.
Skær den ud i tolv lige store firkanter ca. 10 x 10 cm
Kom én klat hindbærsyltetøj på midten af hver firkant
Og en skefuld creme
Træk hvert hjørne ind over fyldet
Saml kanterne godt Læg dem på en plade med bagepapir,
med lukningen nedad
Lad efterhæve en halv times tid
Pensl bollerne med pisket æg, rørt med en lille smule vand
Bag bollerne midt i den forvarmede ovn ca. 12 – 15 min. Ved 220 gr.
Køl dem af på en rist, før der kommes glasur på
Så er der smagsprøver.
Dagens tallerken, Fastelavnsboller med creme, marcipan, syltetøj og
flødeskum, Velbekomme.
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar