Nu er det fastelavn og så må der nogle fastelavnsboller på menuen.
Denne her er en rigtig fed cremet en, meget lækker bolle lavet af
vandbakkelse og ikke så bestandig som en gærbolle som man ellers
forbinder en fastelavnsbolle med.
Der er ikke mange opskrifter på fastelavnsboller lavet af vandbakkelser.
Men der er en næsten identisk opskrift på lykkesmad, så der er et valg
mellem to fastelavnsboller af vandbakkelser
Der er bare det, at man får lavet for lidt, de fordufter som dug for solen.
Vi går i bageriet.
Ingredienser.:( ca. 8 stk.)
1½ dl. Vand
50 g smør
2 stk. æg
100 g Mel
1/4 tsk. Bagepulver
1/4 tsk. Salt
2 tsk. Sukker
2 tsk. Vaniljesukker
Start med at tænde ovnen på 200 gr
Bland mel, sukker, vaniljesukker, salt og bagepulver i en lille skål
Pisk æggene i en skål
Kog vand og smør i en gryde ved god varme
Tilsæt melblandingen til vand/smør gryden
Pisk godt i blandingen til dejen slipper bunden
Køl dejen ned, før du tilsætter æggene
Tilsæt de piskede æg lidt af gangen
Dejen skal være glat og smidig
Sæt dejen i toppe på en bageplade med bagepapir
Brug en sprøjtepose eller 2 spiseskeer i nogenlunde ens størrelser
Bag bollerne midt i ovnen i 35 – 45 min og husk
Ovndøren må ikke åbnes de første 20 min.
Køl bollerne af på en rist med bagepapir
Kagecreme.:
Ingredienser.:
1 spsk. Maizena
2 stk. æg
2½ dl. Mælk
2 spsk. Sukker
½ stk. vaniljestang
½ tsk. Vaniljesukker
Pisk æg og sukker sammen i en gryde
Pisk mælk og maizena i
Tilsæt vaniljekorn og valiljestangen
Bring cremen i kog ved konstant piskning
Der skal piskes til cremen begynder at tykne
Træk gryden fra varmen
Hæld cremen over i en skål
Dæk med film helt ned på overfladen af cremen
Så trækker den ikke skind.
Glasur.:
Ingredienser.:
100 g flormelis
1 stk. æggehvide
½ – 1 spsk. Citronsaft
Lidt frysetørret hindbær (pynt)
Hindbærskum.:
2 dl. Piskefløde
3 spsk. hindbærmarmelade
Kom flormelis, æggehvide (pisk æggehviden lidt med en gaffel) og
citronsaft i en lille gryde
Varm den lidt op, kun sådan at glasuren lige føles varm
Pisk fløde til skum og tilsæt 3 spsk. Hindbærmarmelade
Pisk den afkølede creme op, så den er blød og lind
Skær et snit i bollerne ca. midt på og vip toppe lidt tilbage
Sprøjt cremen ind i bollen på bunden
Sprøjt flødeskumme ind i bollen
Glasuren hældes på de kolde fastelavnsboller lige før serveringen.
Drys med frysetørret hindbær.
Så er det tid til servering.
Dagens kage, Fastelavnsboller med hindbærskum og vaniljecreme,
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar