Vi går i det spanske køkken og fremstiller en tortilla, som er perfekt til en
del af et tapasbord. Tortilla española en typisk Spansk tapas ret og en af
Spaniens nationalretter.
Sagnet fortæller, at under krigen i 1817, en Zumalacarregui var i marken
for at lede efter en bondegård og forlangte et måltid af bondekonen. Alt
hvad hun havde var et par æg, en kartoffel og et løg, så hun kombinerede
alle tre ting, hvilke der kom en omelet ud af.
Overraskende Zumalacarregui var glad og tog ideen med hjem. Tortilla
Española er æggekage med løg og kartofler, stegt i olie og smager helt
vidunderligt.
Vi går til den.
Ingredienser.:(3 – 4 pers)
4 stk. kartofler, store skåret i tynde skiver
1 – 2 stk. løg, skåret i tern
2 – 3 spsk. Olivenolie
3 – 4 stk. æg
Salt og peber
4 skiver skinke, Schwarzälder
4 stk. tomater
1 dusk basilikum
Start med at varme neutral olie op i en gryde
Varm olien op til ca. 160 gr
Pil løget, del det på midten og skær det i strimler
Svits løgene i olien, indtil de er bløde
Læg løgene i en skål
Skræl kartoflerne og skær dem i tynde skiver ca. 3 mm tykke
Kom de skivede kartofler i den varme olie
Kog kartoflerne til de er bløde
Tag kartoffelskiverne op og lad dem dryppe af i en sigte
Hæld kartoflerne over i skålen til løgene
Pisk æggene samme i en skål med en sjat mælk/fløde
Krydr med salt og peber
Hæld æggeblandingen over i skålen til kartofler og løgnene
Bland blandingen med en gaffel
Sæt panden på varmen og varm op til middel varme
Tilsæt 2 spsk. Olivenolie
Hæld kartoffelblandingen på panden
Steger nu i ca. 7 – 10 min. Til den er gylden på undersiden
Løft lidt i kanten og se hvordan den ser ud
Læg et stort låg på panden
Hold nu fast på låget og vend panden
Så tortillaen ligger på låget
Lad tortillaen stille og roligt glide tilbage på panden
Steges nu i ca. 5 – 7 min . til den er gylden på undersiden
Læg 4 skiver skinke på oversiden af tortillaen
Trækkes fra varmen og lægges på et serveringsfad
Skær tomaterne i skiver og læg dem i et lille fad
Hak lidt løg fint og drys over tomaterne
Stænk med 1 spsk. Hvid balsamico over tomaterne
Fordel 1 spsk. Olivenolie over tomaterne
Tage en lille håndfuld basilikum og hak det groft
Drys med let hånd over tomaterne.
Tortilla kan serveres varm eller kold og med en tomatsalat.
Så er det tid til servering.
Dagens tallerken, Tortilla med skinke og tomater, velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar