Entrecoten sidder i forlængelse af højreb og er egentlig en del
af fileten med god fedtmarmorering. Den udskæres typisk til bøffer.
Kødet er velmarmoreret og egner sig godt til pandestegning.
Der er godt med smag i kødet, og det behøver ikke mere krydring
end salt og peber. Stegetiden er ca. 2½ min på hver side afhængig
af tykkelsen og hvor rødt man ønsker sit kød.
Køkkenet kalder.
Ingredienser: (2 pers)
2 stk. Entrecote a’ ca. 250 g
2 stk. Gulerødder
2 – 3 stk. Forårsløg
½ stk. rød peber
½ stk. Broccoli
3 stk. kartofler
1 spsk. Smør
Salt og peber
4 – 6 stk. fennikelfrø
1 – 1½ dl. Fløde
Start med at rense grøntsagerne
Skær dem i små stykker
Del broccolien i små buketter
Skær kartoflerne i skiver
På en brandvarm tør pande, brunes entrecoterne,
vend dem når de er godt brunet af
Skru ned for varmen, kom en spsk. smør på panden
Tilsæt peber til smørret og steg entrecoterne færdig på panden
Vend dem ca. hvert minut
Lad kødet trække i mindst 10 min. Inden servering
Imens sauteres grøntsagerne møre ved svag varme
Start med de grøntsager som skal have længst tid på varmen
Tilsæt ca. 1 – 1½ dl. Piskefløde, kog ind
Smages til med salt, peber og knuste fennikelfrø
Så er det tid til servering.
Dagens tallerken, Entrecote med sauteret grøntsager,
velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar